Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
04 26 /20:25

J.Bidenas pareiškė, kad yra pasirengęs debatuose susikauti su D.Trumpu

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas penktadienį pareiškė, kad yra pasirengęs debatuose susikauti su numanomu savo varžovu šių metų lapkritį vyksiančiuose rinkimuose respublikonu Donaldu Trumpu.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Joe Bidenas

JAV prezidento posto siekiantys kandidatai tradiciškai rengia debatus, padedančius rinkėjams susidaryti nuomonę apie kandidatų įvaizdį ir elgesį, taip pat ir apie jų politinius sugebėjimus.

„Mielai dalyvausiu debatuose su juo“, – sakė J.Bidenas amerikiečių laidų vedėjui Howardui Sternui.

„Esu pasirengęs tam. Tik nežinau kada tai įvyks“, – sakė jis.

„Gerai, surenkime tai!“ – socialiniame tinkle „X“ parašė D.Trumpo kampanijos vyresnysis patarėjas Chrisas LaCivita, sureagavęs į J.Bideno komentarus.

Numanomas respublikonų kandidatas D.Trumpas atsisakė dalyvauti bet kokiuose 2024 metų debatuose su savo pirminiais oponentais.

Tačiau jis išreiškė norą susitikti su žmogumi, kuris jį įveikė 2020 metais, ir šių metų pradžioje socialinėje žiniasklaidoje pareiškė, kad yra pasirengęs surengti prezidentinius debatus su J.Bidenu „BET KURIUO METU, VISUR, BET KURIOJE VIETOJE“.

J.Bidenas, pavadinęs D.Trumpą grėsme demokratijai, praėjusį mėnesį žurnalistams sakė, kad bet koks susitarimas dėl debatų su nekilnojamojo turto magnatu „priklauso nuo jo elgesio“.

Nepartinė Prezidentinių debatų komisija (CPD) jau susitarė dėl trijų datų ir vietų JAV universitetuose, kur D.Trumpas ir J.Bidenas 2024 metų rugsėjo ir spalio mėnesiais galės susidurti akis į akį.

Tačiau D.Trumpas Prezidentinių debatų komisiją apkaltino šališkumo demokrato J.Bidenu atžvilgiu, kai 2020 metais, kilus COVID-19 pandemijai, ji paskelbė, kad kandidatai diskutuos per atstumą.

Tuo metu J.Bidenas pareiškė, kad nedalyvaus kituose prezidentiniuose debatuose su varžovu D.Trumpu, kol respublikonas vis dar serga.

Debatai gali būti puiki proga 81-erių J.Bidenui pademonstruoti savo pranašumą prieš 77-erių D.Trumpą ir taip atsikratyti jam priklijuotos „Mieguisto Džo“ etiketės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius