Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
17:43 /18:55

J. Bidenas ragina dėti pastangas, kad Libane neprasidėtų plataus masto karas

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį, Izraeliui tęsiant smūgius į „Hezbollah“ taikinius, paragino ieškoti diplomatinio sprendimo ir perspėjo dėti pastangas, kad Libane neprasidėtų plataus masto karas.
MICHAEL M. SANTIAGO / Getty Images via AFP
MICHAEL M. SANTIAGO / Getty Images via AFP

„Visapusiškas karas nėra niekam naudingas. Nors padėtis paaštrėjo, vis dar įmanoma rasti diplomatinį sprendimą“, – kalbėdamas Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje sakė J. Bidenas.

„Iš tikrųjų tai vienintelis kelias į ilgalaikį saugumą, kuris padėtų abiejų šalių gyventojams saugiai grįžti į savo namus pasienyje. To mes nenuilstamai ir siekiame“, – kalbėdmas eskaluojamą konfliktą Libane teigė jis. 

Kruvinos kovos Libane prasidėjo po ilgus mėnesius trukusių JAV pastangų tarpininkauti sudarant paliaubas tarp Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ Gazos Ruože.

J. Bidenas nurodė vis dar siekiantis paliaubų beveik metus trunkančiame kare. JAV pareigūnai teigia, kad abi pusės sutaria dėl bendrųjų reikalavimų. 

„Kartu su Kataru ir Egiptu pasiūliau paliaubas ir susitarimą dėl įkaitų. Jį patvirtino JT Saugumo Taryba. Dabar atėjo laikas šalims baigti derinti jo sąlygas“, – pažymėjo J. Bidenas.

Susitarimas „grąžintų įkaitus namo, užtikrintų saugumą Izraeliui ir išlaisvintų Gazą iš „Hamas“ gniaužtų, palengvintų Gazos Ruožo kančias ir užbaigtų šį karą“, tvirtino jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas