Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J. Bidenas teigia pritariantis naujų rinkimų Venesueloje rengimui

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį teigė, kad remia Brazilijos ir Kolumbijos raginimus surengti naujus rinkimus Venesueloje.
J. Bidenas sako pritariantis naujų rinkimų Venesueloje rengimui / Mark Schiefelbein / AP
J. Bidenas sako pritariantis naujų rinkimų Venesueloje rengimui / Mark Schiefelbein / AP

Brazilijos ir Kolumbijos prezidentai, N. Maduro kairiųjų pažiūrų sąjungininkai, ketvirtadienį paragino surengti naujus rinkimus Venesueloje po to, kai tarptautinė bendruomenė pasmerkė praėjusį mėnesį vykusį balsavimą, kuris, opozicijos teigimu, buvo suklastotas.

Opozicija kritikuoja naujų rinkimų idėją, nes mano, kad per praėjusį mėnesį vykusį balsavimą nugalėjo prezidentą Nicolasą Maduro (Nikolasą Madurą).

Prie Baltųjų rūmų J. Bidenas, paklaustas žurnalistų, ar pritartų naujiems rinkimams Venesueloje, atsakė: „Taip.“

Anksčiau ketvirtadienį Valstybės departamento atstovas Vedantas Patelis atsisakė pakomentuoti šį raginimą surengti naujus rinkimus, tačiau pakartojo JAV susirūpinimą dėl balsavimo vykdymo.

Venesuelos rinkimų institucija „nesilaikė elementarių skaidrumo ir sąžiningumo priemonių ir nesivadovavo nacionalinėmis teisinėmis ir reglamentavimo nuostatomis“, – žurnalistams sakė V. Patelis.

Jis atkreipė dėmesį į neseniai paskelbtą Jungtinių Tautų ekspertų ataskaitą, kurioje pritariama, kad „nėra precedento, kai rinkimų rezultatai skelbiami neskelbiant tokių detalių ir tokių suvestinių, taigi to mes ir toliau reikalaujame“.

Venesuelos opozicijos lyderė Maria Corina Machado (Marija Korina Mačado) ketvirtadienį atmetė Kolumbijos ir Brazilijos raginimus surengti naujus rinkimus.

Jos teigimu, tai būtų nepagarba tautos valiai, išreikštai liepos 28 dieną, kai, anot opozicijos, rinkėjai didele persvara pasirinko jos kandidatą Edmundo Gonzalezą Urrutią (Edmundą Gonsalesą Urutiją).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas