Sportas gyvai

J. Bideno administracija palengvins imigracijos sąlygas JAV piliečių sutuoktiniams

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija paskelbs, kad artimiausiais mėnesiais kai kuriems teisinio statuso neturintiems JAV piliečių sutuoktiniams bus leista teikti prašymus dėl nuolatinės gyvenamosios vietos ir, vėliau, pilietybės, antradienį pranešė Baltieji rūmai. 
Elizabeth Frantz / REUTERS
Elizabeth Frantz / REUTERS

Pasak administracijos pareigūnų, tai gali paveikti iki pusės milijono imigrantų. 

Tačiau bus taikomos tam tikros sąlygos. Pirmiausia, norėdamas įgyti šią teisę, imigrantas iki šio pirmadienio turi būti pragyvenęs Jungtinėse Valstijose bent 10 metų ir turi būti susituokęs su JAV piliečiu. 

Jei imigranto prašymas bus patenkintas, jis per trejus metus galės pateikti prašymą išduoti žaliąją kortą, gauti laikiną leidimą dirbti ir būtų apsaugotas nuo deportacijos.

Aukšto rango pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, nurodė, kad apie 50 tūkst. nepilnamečių, kurių vienas iš tėvų yra susituokęs su JAV piliečiu, taip pat galės teikti paraiškas. 

Tarp sąlygų nėra nurodoma, kiek laiko pora turi būti susituokusi. 

Administracijos pareigūnai sakė, kad paraiškas bus galima teikti jau vasaros pabaigoje, tačiau registracijos mokesčiai dar nenustatyti. 

Numatoma, kad J. Bidenas apie pakeitimus paskelbs antradienį Baltuosiuose rūmuose vyksiančiame renginyje, skirtame 12-osioms programos „Deferred Action for Childhood Arrivals“ metinėms paminėti. Šia programa, kurią priėmė tuometinis JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama), siekiama padėti teisinio statuso neturintiems jauniems imigrantams, suteikiant jiems apsaugą nuo deportacijos ir laikinus leidimus dirbti. 

Apie pakeitimus bus paskelbta praėjus dviem savaitėms po to, kai buvo paskelbta, kad JAV ir Meksikos pasienyje imtasi plataus masto priemonių, iš esmės užkertančių kelią teikti prieglobsčio prašymus atvykus ne per oficialius punktus. 

Imigrantų teisių grupės padavė J. Bideno administraciją į teismą dėl šios direktyvos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius