Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 20 /18:55

J.Bideno sūnus pripažino kaltę dėl kaltinimų nesumokėjus federalinio pajamų mokesčio

JAV prezidento Joe Bideno sūnus Hunteris pripažino savo kaltę dėl dviejų kaltinimų nesumokėjus federalinio pajamų mokesčio, antradienį pranešė prokurorai.
Hunteris Bidenas
Hunteris Bidenas / Vida Press nuotr.

JAV prokuroras Davidas Weissas sakė, kad H.Bidenas sutiko pripažinti savo kaltę dėl dviejų kaltinimų sąmoningu federalinio pajamų mokesčio nemokėjimu.

Remiantis kaltinimais, jis laiku nepateikė mokesčių deklaracijų dėl 2017 ir 2018 metais uždirbtų daugiau nei 1,5 mln. dolerių (eurų).

Abiem metais jis turėjo sumokėti daugiau nei 100 000 JAV dolerių (apie 92 tūkst. eurų) mokesčių nuo šių pajamų.

Už kiekvieną kaltinimą gresia iki metų kalėjimo ir bauda iki 100 000 JAV dolerių (apie 92 tūkst. eurų) arba dvigubai didesnė suma nei ta, kurią jis sutaupė pažeisdamas įstatymą.

H.Bidenas savo gimtojoje Delavero valstijoje su prokurorais sudarytame susitarime dėl kaltės pripažinimo taip pat pripažino turėjęs šaunamąjį ginklą, nors ir vartojo narkotikus.

Kaltinime dėl ginklo teigiama, kad H.Bidenas 2018 metų spalį 11 dienų laikė pistoletą „Colt Cobra 38 special“, nors žinojo, kad vartoja narkotikus. Už šį kaltinimą gresia maksimali iki 10 metų kalėjimo bausmė, tačiau Teisingumo departamentas teigia, kad H. Bidenas dėl šio kaltinimo pasiekė ikiteisminį susitarimą. Išsamesnės informacijos kol kas nebuvo pateikta.

Šiuo susitarimu baigiamas ilgai trukęs Teisingumo departamento tyrimas dėl antrojo J. Bideno sūnaus, kuris pripažino, kad po brolio Beau Bideno mirties 2015 metais kovojo su priklausomybėmis.

Be to, taip išvengta teismo proceso. 53 metų J. Bideno ir JAV prokurorų susitarimą dar turės patvirtinti federalinis teisėjas.

Prezidento sūnui greičiausiai nebus skirta jokia laisvės atėmimo bausmė.

Ši žinia pasirodė Kongreso respublikonams atliekant savo tyrimus dėl H. Bideno verslo, įskaitant užsienio mokėjimų ir kitų jo finansų aspektų nagrinėjimą.

J. Bidenas taip pat susidūrė su klausimais dėl savo sūnaus verslo reikalų ir priklausomybės nuo narkotikų.

H. Bideno advokatas Christopheris Clarkas pareiškime teigė, kad, jo supratimu, penkerius metus trukęs tyrimas jau baigtas.

„Žinau, kad Hunteris mano, jog svarbu prisiimti atsakomybę už šias klaidas, kurias jis padarė per savo gyvenimo sukrėtimų ir priklausomybių laikotarpį, – sakė teisininkas. – Jis tikisi toliau sveikti ir judėti į priekį.“

Prezidentas J. Bidenas antradienį išreiškė paramą savo sūnui Hunteriui, kuris sutiko pripažinti savo kaltę dėl dviejų kaltinimų nesumokėjus federalinio pajamų mokesčio ir prisipažino neteisėtai turėjęs ginklą.

„Prezidentas ir pirmoji ponia myli savo sūnų ir palaiko jį, kai jis toliau atstato savo gyvenimą. Daugiau komentarų neturėsime“, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kuriam pateikti kaltinimai dėl netinkamo valstybės paslapčių tvarkymo, šį susitarimą pavadino paprasčiausia „bauda už kelių eismo taisyklių pažeidimą“.

„Mūsų sistema yra SUGEDUSI!“ – savo socialinėje platformoje „Truth Social“ parašė jis.

Pačiam D. Trumpui neseniai buvo pateikti 37 kaltinimai dėl jo rezidencijoje surastų įslaptintų vyriausybės dokumentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas