Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Bolsonaro sako planuojantis grįžti į Braziliją artimiausiomis savaitėmis

Buvęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro vėlai šeštadienį pareiškė, kad iš JAV, kur atvyko gruodį, į savo šalį planuoja grįžti artimiausiomis savaitėmis.
Jairas Bolsonaro
Jairas Bolsonaro / „Scanpix“ nuotr.

„Aš irgi noriu grįžti į Braziliją. Artimiausiomis savaitėmis ketinu grįžti į Braziliją“, – sakė buvęs dešiniųjų lyderis per susitikimą su savo šalininkais brazilais Boka Ratone, Floridos valstijoje, matyti televizijos „CNN Brasil“ parodytame vaizdo įraše.

J.Bolsonaro į Jungtines Valstijas atvyko gruodžio pabaigoje, likus kelioms dienoms iki to, kai jo šalininkai šturmavo vyriausybinius pastatus Brazilijoje, bandydami panaikinti jo varžovo, kairiųjų pažiūrų Luizo Inacio Lulos da Silvos pergalę rinkimuose.

J.Bolsonaro ne kartą reiškė nepagrįstas abejones nedidele persvara pasiekta L.I.Lulos da Silvos pergale pernai spalį vykusiuose rinkimuose.

„Turėjome valdymą be korupcijos. Dirbome nuoširdžiai, sąžiningai. Joks kerštas ar persekiojimas nėra pateisinamas“, – šeštadienį sakė jis.

67 metų J.Bolsonaro atžvilgiu Brazilijoje atliekamas tyrimas dėl įtariamo vaidmens sausio 8-ąją įvykdytame išpuolyje prieš nacionalines institucijas.

Praėjus šešioms valandoms po to, kai minia šturmavo Brazilijos prezidentūrą, Kongresą ir Aukščiausiąjį Teismą, J.Bolsonaro neigė bet kokią atsakomybę.

Vasario 2 dieną L.I.Lula da Silva pareiškė esąs įsitikinęs, kad buvęs prezidentas „rengė perversmą“.

Incidentas Brazilijoje lyginamas su 2021 metų sausio 6 dieną buvusio Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo šalininkų išpuoliu prieš JAV Kapitolijų.

Šeštadienį J.Bolsonaro savo šalininkams Floridoje pareiškė, kad jie „turi susidurti su problemomis“.

„Kartais tenka rizikuoti, bet verta. Galite būti tikri, kad dauguma Brazilijos žmonių yra su mumis“, – sakė jis.

Buvęs kariuomenės kapitonas į Jungtines Valstijas atvyko gruodžio 30 dieną, prieš pat L.I.Lulos da Silvos inauguraciją sausio 1-ąją.

Pirmosiomis savaitėmis Floridoje J.Bolsonaro nebuvo pastebimas – vieninteliai žinomi jo pasirodymai viešumoje buvo kelionė į prekybos centrą ir KFC restoraną, kur jis vienas valgė gruzdintą vištieną.

Tačiau nuo to laiko jis daugiau rodėsi viešumoje ir iki šeštadienio pasakė dvi kalbas, kurias sveikino jo šalininkai.

Anksčiau jis „CNN Brasil“ sakė planavęs grįžti į Braziliją iki praėjusio mėnesio pabaigos, o dėl sveikatos priežasčių svarstė galimybę išvykti anksčiau.

Tačiau sausio pabaigoje J.Bolsonaro advokatas pranešė, kad politikas pateikė prašymą išduoti šešių mėnesių vizą, kad galėtų gyventi Jungtinėse Valstijose.

Vienas iš jo sūnų, senatorius Flavio Bolsonaro, užsiminė, kad eksprezidentas neturi nusimatęs datos, kada grįš į Braziliją.

„Tai gali būti rytoj arba po pusmečio, arba jis gali niekada negrįžti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas