Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 13 /20:50

J.Borrellis įspėjo Maskvą, kad panaudojus branduolinį ginklą Rusijos pajėgos būtų sunaikintos

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis įspėjo Maskvą, kad jeigu ši Ukrainoje panaudos branduolinį ginklą, Vakarų karinis atsakas bus Rusijos pajėgų sunaikinimas, skelbia naujienų agentūra AFP.
Josepas Borrellis
Josepas Borrellis / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

„V.Putinas sako, kad neblefuoja. Na, jis negali sau leisti blefuoti ir turi būti aišku, kad Ukrainą remiantys žmonės, Europos Sąjunga ir valstybės narės, Jungtinės Valstijos ir NATO taip pat neblefuoja.

Bet kokia branduolinė ataka prieš Ukrainą sukels atsaką, ne branduolinį atsaką, bet tokį galingą karinį atsaką, kad Rusijos kariuomenė bus sunaikinta“, – ketvirtadienį pareiškė jis.

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas taip pat pareiškė, kad Rusijai gresia „sunkios pasekmės“, jei ji panaudotų branduolinį ginklą.

Kaip rašo „Evropeiska Pravda“, spaudos konferencijoje kalbėjęs Aljanso vadovas pabrėžė, kad toks Rusijos žingsnis iš esmės pakeistų karo pobūdį, o sąjungininkų reakcija būtų labai rimta.

„Jei Rusija panaudos branduolinius ginklus prieš Ukrainą, tai turės rimtų pasekmių. Rusija tai žino. Kai kurios NATO sąjungininkės tai įvairiais būdais perdavė Rusijai. Neatskleisime, kaip tiksliai reaguosime. Tačiau, žinoma, tai iš esmės pakeistų konflikto pobūdį. Tai reikštų, kad būtų peržengta labai svarbi raudona linija“, – sakė jis.

Spalio 12 d. „Reuters“ paskelbė anoniminį aukšto NATO pareigūno komentarą, kuriame teigiama, kad jeigu Rusija panaudotų branduolinį ginklą Ukrainoje, tai sukeltų fizinį Kyjivo sąjungininkų ir, tikėtina, NATO šalių atsaką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas