J.Borrellis per vizitą Rusijoje aptars A.Navalno areštą ir Ukrainos konfliktą

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis ateinantį ketvirtadienį atvyks į Rusiją kelių dienų vizito, per kurį, be kita ko, aptars rusų opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno sulaikymą ir Ukrainos konfliktą.
Josepas Borrellis
Josepas Borrellis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Vyriausiasis įgaliotinis J.Borrellis aptars Rusijos veiksmus Ukrainoje ir kaimyninėse šalyse, tolesnio branduolinio susitarimo su Iranu vykdymo svarbą, pasaulinį atsaką į koronaviruso pandemiją, klimato kaitą ir kitas problemas“, – rašoma Europos išorės veiksmų tarnybos (EIVT) pranešime.

„Į jo darbotvarkę bus įtrauktas ir neseniai įvykdytas opozicijos politiko Aleksejaus Navalno apnuodijimas, sulaikymas ir areštas, taip pat susirūpinimas dėl pagrindinių laisvių ir žmogaus teisių Rusijoje apskritai“, – priduriama pranešime.

Kaip prieš vizitą pareiškė J.Borrellis, santykiai su Rusija – vieni sudėtingiausių Europos Sąjungai.

„Vėliausi įvykiai tik išryškina mano vizito į Maskvą būtinybę. Tačiau be nesutarimų keliančių klausimų, yra ir sričių, kuriose ES ir Rusija iš tikrųjų bendradarbiauja arba kurios reikalauja glaudesnio bendradarbiavimo – taigi, mums reikia nedelsiant tam skirti dėmesį“, – sakė Bendrijos vyriausiasis diplomatas.

Tai bus pirmoji J.Borrellio kelionė į Rusiją einant ES vyriausiojo įgaliotinio pareigas.

„Vizitas suteiks galimybę surengti plačias diskusijas su užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu ir kitais pašnekovais Rusijoje, artėjant kovą planuojamai Europos Vadovų Tarybos strateginei diskusijai apie ES ir Rusijos santykius“, – rašoma pranešime.

Per savo vizitą J.Borrellis „susitiks su Rusijos pilietinės visuomenės organizacijų atstovais ir Maskvos akademinės bendruomenės nariais“.

Planuojama, kad po vasario 5 dieną vyksiančio susitikimo su S.Lavrovu J.Borrellis dalyvaus bendroje spaudos konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas