Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 25 /13:48

J.-C.Junckeris: ES labiau nei bet kada reikia stiprios Vokietijos vyriausybės

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris pirmadienį pasveikino Vokietijos kanclerę Angelą Merkel su istorine pergalė parlamento rinkimuose ir paragino kuo greičiau suformuoti stiprią koalicinę vyriausybę.
Jeanas Claude'as Junckeris Hamburge
J.-C.Junckeris: ES „labiau nei bet kada“ reikia stiprios Vokietijos vyriausybės / „Scanpix“ nuotr.

Per sekmadienį vykusius rinkimus A.Merkel konservatorių blokas užsitikrino ketvirtą kadenciją valdžioje, bet jo pozicijos parlamente gerokai susilpnėjo. Papildomais iššūkiais tapo stiprėjančios kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) patekimas į Bundestagą ir artėjančios įtemptos derybos dėl koalicijos.

„Svarbių globalių iššūkių akivaizdoje Europai labai nei bet kada reikia stiprios Vokietijos vyriausybės, pajėgios aktyviai formuoti mūsų žemyno ateitį“, – J.-C.Junckerio atstovas Margaritis Schinas citavo jo laišką A.Merkel.

„Savo laiške pirmininkas Junckeris išreiškė tikėjimą, kad derybos dėl koalicinės vyriausybės padės pasiekti šį tikslą“, – pridūrė atstovas.

J.-C.Junckeris taip pat kalbėjosi su A.Merkel telefonu ir „šiltai ją pasveikino su istorine pergale ketvirtą kartą iš eilės“, sakė M.Schinas.

Vokietija yra daugiausiai gyventojų turinti Europos Sąjungos šalis ir didžiausia jos ekonomika. A.Merkel atliko vadovaujantį vaidmenį sprendžiant įvairias Bendrijos krizes – pradedant euro zonos skolų krize, baigiant „Brexit“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas