Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Navalnaja prisišnekėjo: jos žodžiai apie Ukrainą sukėlė pasipiktinimo bangą

Po savo vyro Aleksejaus Navalno mirties Julija Navalnaja laikoma svarbiausia Vladimiro Putino kritike. Tačiau dabar jos pasisakymai apie karą Ukrainoje sukėlė pasipiktinimo bangą.
Julija Navalnaja
Julija Navalnaja / Imago / Scanpix nuotr.

Pokalbyje su leidiniu „Die Zeit“ J.Navalnaja tokiais žodžiais atsakė į klausimą, kaip ji vertina Ukrainos puolimą Kursko srityje: „Ši situacija turi dvi puses.“ Jos nuomone, tokie išpuoliai dar labiau suvienys Rusijos žmones ir sustiprins V.Putino valdžią.

Paklausta, ar, jos nuomone, ginklų tiekimas Ukrainai yra teisingas sprendimas, J.Navalnaja atsakė: „Sunku pasakyti.“ „Bombos smogia ir rusams“, – pažymėjo ji.

Be to, pokalbyje J.Navalnaja tvirtino, kad tai yra išskirtinai „Putino karas“. Į pastabą, kad būtent paprasti Rusijos kariai kasdien žiauriai puola ukrainiečius, ji atsakė: „Žinoma, žmonės kariauja. Bet tai yra jo karas.“ Vis dėlto A.Navalno našlė sakė, kad Rusija vieną dieną turės atsiprašyti Ukrainos.

Vokietijos partijos CDU užsienio politikos ekspertas Roderichas Kiesewetteris mano, kad J.Navalnaja „nejaučia jokios užuojautos“ Rusijos agresijos karo aukoms Ukrainoje. R.Kiesewetteris komentare leidiniui „Bild“ teigė: „Akivaizdu, kad ji nesupranta įstatyminės Ukrainos teisės į savigyną, kuri aiškiai leidžia ir remia Ukrainos karinį puolimą Rusijos teritorijoje.“ Pasak R.Kiesewetterio, J.Navalnaja yra „ne patikima atsakingos politikos tarptautinėje teisėje partnerė“, o „Rusijos imperinių pretenzijų gynėja“.

Vokiečių istorikas Ilko Sascha Kowalczukas socialiniame tinkle „X“ rašė: „Šis interviu parodo Rusijos opozicijos aktyvistę, kuri suteikia mažai vilties.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai