Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Prigožinas prapliupo kaltinimais Kremliui ir nurodė tikruosius Rusijos karo Ukrainoje tikslus

Jevgenijaus Prigožino spaudos tarnyba paskelbė jo interviu, kuriame „Wagner“ savininkas teigė, kad karas reikalingas ne Ukrainos „denacifikacijai“ ir „demilitarizacijai“, ne Rusijos teritorijų grąžinimui, o atskirų asmenų ambicijoms patenkinti. J.Prigožinas visą kaltę dėl invazijos suvertė Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu ir Rusijos oligarchams, rašo nepriklausomas baltarusių portalas „Zarkalo“.
„Wagner“ pajėgų vadas Jevgenijus Prigožinas Bachmute
„Wagner“ pajėgų vadas Jevgenijus Prigožinas Bachmute / „AFP“/„Scanpix“

J.Prigožinas sakė, kad padėtis Donbase nebuvo Rusijos invazijos 2022 m. vasarį priežastis, nes ji nesikeitė visus aštuonerius metus.

„Mes smogėme jiems, jie smogė mums (vadinamiesiems Donbaso save pasiskelbusių respublikų kariniams daliniams, – red. past.). Visa tai vyko visus šiuos ilgus aštuonerius metus – nuo 2014 iki 2022 metų. Kartais susišaudymų skaičius padidėdavo, kartais sumažėdavo. Iki vasario 24 d. (kai 2022 m. prasidėjo invazija, – red. past.) nebuvo nieko ypatingo“, – sakė J.Prigožinas.

Jis pabrėžė, kad visus šiuos aštuonerius metus padėtis Donbase „buvo įšaldyta“, o užuot ją sprendus, Donbasas nuo 2014 m. buvo „pjaustomas“ ir „plėšomas“ Rusijos prezidento administracijos atstovų, FSB, oligarchų ir kariuomenės vadų.

Pasak jo, dabar Gynybos ministerija „bando apgauti visuomenę ir prezidentą“, kad „įvyko beprotiška agresija iš Ukrainos pusės ir jie ruošiasi mus užpulti su visu NATO bloku“.

Ukrainos „demilitarizacijos“ ir „denacifikacijos“ siekius J.Prigožinas taip pat pavadino neįtikinamais, pažymėdamas, kad „Zelenskis, tapęs prezidentu, buvo pasirengęs bet kokiam susitarimui, tereikėjo nusileisti nuo Olimpo, eiti ir derėtis“ .

Mūsų „šventasis karas“ su tais, kurie įžeidinėja rusų tautą, kurie bando ją pažeminti, virto tiesiog reketu.

„Karas buvo reikalingas tam, kad krūva gyvulių tiesiog pasiautėtų ir parodytų, kokia tai stipri kariuomenė. Kad Šoigu gautų maršalo laipsnį (o šis dekretas jau buvo parengtas) ir gautų antrąją Didvyrio žvaigždę. Nes jis tikrai norėjo įeiti į istoriją kaip didis Tuvos karo vadas, kuris būtų tapęs dukart Didvyriu ir maršalu iš esmės taikos metu“, – tęsė J.Prigožinas.

„AFP“/„Scanpix“/Jevgenijus Prigožinas su kariais Bachmute
„AFP“/„Scanpix“/Jevgenijus Prigožinas su kariais Bachmute

Pasak jo, karo norėjo ir oligarchai – „tas klanas, kuris iš tikrųjų šiandien valdo Rusiją“.

„Taigi, antrasis operacijos tikslas buvo paskirti Medvedčuką (Viktoras Medvedčukas yra Ukrainos oligarchas ir Putino artimas bendražygis, kuris Rusijai buvo atiduotas mainais už „Azovstal“ gynėjus, – red. past.)“, – mano J.Prigožinas.

Jis sakė, kad V.Medvedčukui atėjus į valdžią visą Ukrainos turtą buvo planuojama padalyti to paties „oligarchų klano“ atstovams: „Donbase jie vogė saujomis, bet norėjo daugiau“.

Feisbuke paskelbta nuotr./Viktoras Medvedčukas
Feisbuke paskelbta nuotr./Viktoras Medvedčukas

J.Prigožinas tvirtina, kad užgrobus Ukrainos regionus prasidėjo jų grobstymas – mašinos, metalas, įranga ir t.t. buvo išvežti į Rusiją.

„Mūsų „šventasis karas“ su tais, kurie įžeidinėja rusų tautą, kurie bando ją pažeminti, virto tiesiog reketu, tiksliau, žiurkiavimu, pakeltu į įstatymo, į nacionalinės ideologijos rangą“, – sakė jis.

Rusija užpuolė Ukrainą 2022 m. vasario 24 d. Neeiliniame kreipimesi į rusus dėl karo pradžios V.Putinas sakė, kad Rusijai grėsmę kelia NATO plėtra į rytus, „antirusiško“ priešo kūrimas gretimose teritorijose, priminė, kad save pasiskelbusios LNR ir DNR paprašė Kremliaus apginti žmones, „kurie jau aštuonerius metus patiria Kyjivo režimo prievartą, genocidą“, ir pareiškė, kad Rusija sieks „demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas