Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Prigožinas ragina V.Putiną užbaigti karą Ukrainoje ir ginti bent tai, kas užgrobta

Rusijos privačios karinės grupuotės „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas prašo Rusijos prezidento paskelbti apie vadinamosios „specialios karinės operacijos“ Ukrainoje pabaigą ir verčiau susitelkti į įsitvirtinimą okupuotose Ukrainos teritorijose bei jų išlaikymą, rašo „Pravda.ua“.
Vladimiras Putinas, Jevgenijus Prigožinas
Vladimiras Putinas, Jevgenijus Prigožinas / „Scanpix“ / „Reuters“ / AP nuotr.

J.Prigožino manymu, geriausias scenarijus Rusijai būtų užbaigti invaziją į Ukrainą ir bandyti išlaikyti tai, kas kol kas užgrobta.

„Valdžiai (Rusijos Federacijai – red. past.) ir visai visuomenei būtina padėti kokį nors drąsų tašką „specialioje karinėje operacijoje“ (SVO, taip Rusijoje vadinamas neišprovokuotas karas prieš Ukrainą).

Idealus variantas – paskelbti apie SVO pabaigą, pranešti visiems, kad Rusija pasiekė suplanuotus rezultatus, ir tam tikra prasme mes juos iš tikrųjų pasiekėme.

Mes nukovėme didžiulį skaičių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių ir galime pranešti, kad SVO užduotis įvykdyta.

Teoriškai Rusija šį riebų tašką jau gavo sunaikinusi didelę dalį Ukrainos aktyvių vyrų, įbauginusi kitą dalį, kuri pabėgo į Europą.

Rusija atkirto Azovo jūrą ir didelį gabalą Juodosios jūros, užgrobė riebų gabalą Ukrainos teritorijos ir turi sausumos koridorių į Krymą“, – rašoma J.Prigožino spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

J.Prigožinas tvirtina, kad Rusijai liko vienintelis dalykas: „ įsitvirtinti, įsikasti tose teritorijose, kurios jau užgrobtos“.

Kartu J.Prigožinas mano, kad yra viena problema, kurią sukėlė Rusijos pradėtas neišprovokuotas karas: „Jei anksčiau Ukraina buvo buvusios Rusijos dalis, tai dabar ji yra absoliučiai tautinė valstybė.“

„Wagner“ vadeiva parašė visą straipsnį, kuriame kalba apie Bachmuto svarbą, Pentagono dokumentų nutekinimą ir būsimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.

Okupantas pasisako prieš bet kokias derybas su Ukraina.

Jis taip pat užsimena, kad jei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pasiseks, Rusija gali pradėti nykti, o tai lems globalius pokyčius Rusijos visuomenėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas