Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Prigožino samdiniai viešai iškeikė Rusijos kariuomenės generalinio štabo viršininką

Rusijos privačios karinės kompanijos „Wagner PMC“ savininkas Jevgenijus Prigožinas patvirtino vaizdo įrašo, kuriame kariai su „Wagner PMC“ ženklais iškeikia Generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą, reikalaudami duoti jiems šovinių, autentiškumą.
V.Gerasimovas/J.Prigožinas
V.Gerasimovas/J.Prigožinas / 15min fotomontažas, „Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įraše „Wagner PMC“ samdiniai, kariaujantys Ukrainoje, kritikuoja V.Gerasimovą ir keikia jį necenzūriniais žodžiais:

VIDEO: "Ты п*дор!" Вагнеровцы обращаются к начальнику Генштаба РФ #shorts #война

„Generalinio štabo viršininkui: tu esi š..... p.... ir su... velnias. Mes neturime su kuo kovoti, neturime jokių šaudmenų. Ten vaikinai miršta už mus, o mes sėdime čia ir nepadedame. Mums reikia šaudmenų, mes norime visus ištaškyti. Esame čia, Bachmute, prieš visą Ukrainos kariuomenę. Kur tu esi, padėk mums pagaliau. Daugiau nėra kaip tave, k...,pavadinti. Išskyrus vieną žodį: py....“.

Stop kadras iš video/„Wagner PMC“ samdiniai
Stop kadras iš video/„Wagner PMC“ samdiniai

Gruodžio 26 d. šis vaizdo įrašas paplito internete. Vienas iš kalbančiųjų turi „Wagner PMC“ antsiuvą, tačiau nebuvo jokio kito patvirtinimo, kad tai tikrai yra J.Prigožino samdiniai. Tai, kad tai buvo jo samdiniai, gruodžio 27 d. patvirtino pats J.Prigožinas, paskelbęs balso žinutę, kuria atsakė į žurnalistų užklausą, ir vaizdo įrašą, kuriame jis pasveikino samdinius ir pasiteiravo apie jų gyvenimo sąlygas. Rusų žurnalistai teiravosi, ar tai iš tikrųjų buvo „Wagner PMC“ atstovai, ar jais apsimetę „ukrainiečių nacionalistai“.

VIDEO: Пригожин здоровается с военными, утверждается, что это наемники ЧВК Вагнера в Бахмуте, 26 декабря'22

„Specialiai, kad atsakyčiau į jūsų klausimą, užsukau pas vaikinus į žemines. Ar dabar čia matėte ukrainiečių nacionalistų? Ir aš nemačiau. Pagrindinė mūsų ir jų užduotis, apie kurią jie nuolat kalba, yra eiti ir paimti Bachmutą. Ir manau, kad Bachmuto paėmimas jau netoli. O dėl problemų, kurių, deja, kyla kiekviename žingsnyje, tikiuosi, kad jas išspręsime. Spręsime ir priversime spręsti. Tame pagarsėjusiame vaizdo įraše nėra jokių nacionalistų.

Atskirai vaikinai manęs paprašė pasakyti, kad sėdint šiltame kabinete fronto linijos problemų negirdėti. O kai kasdien ištrauki savo bendražygių kūnus ir matai juos paskutinį kartą, labai reikia amunicijos. Norėtųsi, kad visi pajudėtų ir pagalvotų apie tai, ką jie patiria fronto linijoje“.

„The Insider“ primena, kad J.Prigožinas jau seniai konfliktuoja su Rusijos gynybos ministerija, o daugiausia priekaištų iš jo sulaukdavo Centrinei karinei apygardai vadovavęs generolas pulkininkas Aleksandras Lapinas. J.Prigožinas pritarė Čečėnijos lyderiui Ramzanui Kadyrovui, kuris atvirai kaltino A.Lapiną dėl Lymano miesto praradimo, taip pat dėl kitų Rusijos kariuomenės nesėkmių.

J.Prigožinas ir R.Kadyrovas ne kartą viešai tvirtino, kad Rusijos kariuomenės vadovybė neefektyviai veikia Ukrainą, pati yra toli nuo fronto linijos ir priima prastus sprendimus, dėl kurių žūsta daug Rusijos karių. Po ilgos ir sistemingos J.Prigožino ir R..Kadyrovo kritikos A.Lapinas buvo atleistas iš pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas