Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Japonija reiškia susirūpinimą dėl V. Putino sutarties su Šiaurės Korėja

Japonija išreiškė susirūpinimą tuo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per vizitą į Šiaurės Korėją neatmetė karinio ir techninio bendradarbiavimo pagal su Pchenjanu pasirašytą paktą, ketvirtadienį pareiškė vyriausybės atstovas.
Vladimiras Putinas ir Kim Jong Unas
Vladimiras Putinas ir Kim Jong Unas / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečiadienį Pchenjane susitikęs su Šiaurės Korėjos vadovu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu), V. Putinas pasirašė strateginę sutartį, į kurią įtrauktas abiejų šalių pasižadėjimas padėti viena kitai užpuolimo atveju.

Rusija „neatmeta karinio-techninio bendradarbiavimo su KLDR pagal šiandien pasirašytą sutartį“, – sakė V. Putinas, pasirašęs strateginį susitarimą. Jis pavartojo oficialaus Šiaurės Korėjos pavadinimo akronimą.

Tačiau toks bendradarbiavimas „gali būti tiesioginis atitinkamų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijų pažeidimas, turint omeny jo poveikį mūsų šalies ir regiono saugumo aplinkai“, žurnalistams teigė Japonijos vyriausiasis vyriausybės atstovas Yoshimasa Hayashi (Jošimasa Hajašis).

Japonija yra „rimtai susirūpinusi dėl to, kad prezidentas Putinas neatmetė karinio-techninio bendradarbiavimo su Šiaurės Korėja“, sakė jis.

V. Putinas Pchenjane taip pat teigė, kad JT sankcijos Šiaurės Korėjos režimui turėtų būti peržiūrėtos. Šį raginimą H. Hayashi ketvirtadienį pavadino nepriimtinu.

„Nepaisydama tarptautinės bendruomenės valios, Rusija įsigijo iš Šiaurės Korėjos ginklų ir šaudmenų, įskaitant balistines raketas, ir panaudojo juos Ukrainoje akivaizdžiai pažeisdama atitinkamas JT Saugumo Tarybos rezoliucijas“, – sakė jis.

„Pranešimas [dėl sankcijų Šiaurės Korėjai peržiūros] yra nepriimtinas“, – pridūrė Y. Hayashi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius