Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonija ruošiasi atšaukti nepaprastąją padėtį Tokijuje

Japonijos vyriausybė ketvirtadienį paskelbė artimiausiu metu nutrauksianti nepaprastąją padėtį, įvestą Tokijuje ir jo apylinkėse siekiant pažaboti koronavirusinės infekcijos plitimą.
Tokijas
Tokijas / „Scanpix“/AP nuotr.

Toks žingsnis žengtas nepaisant susirūpinimo, kad epidemiologinė padėtis pavasarį galėtų vėl pablogėti, artėjant kitą savaitę prasidėsiančiai olimpinio deglo nešimo estafetei.

Pasak japonų premjero Joshihide Sugos, nepaprastoji padėtis bus atšaukta sekmadienį. Toks sprendimas liudija apie vyriausybės norą nevaržyti ekonomikos.

Tačiau kai kurie ekspertai perspėja, kad nors Tokijuje pavyko sumažinti naujų susirgimų skaičių, sergamumo kreivė stabilizavosi ir galėtų vėl pradėti kilti aukštyn.

Daugiausia rekomendacinio pobūdžio nepaprastoji padėtis šalyje buvo įvesta sausį: visų pirma, buvo prašyta barų, restoranų ir kitų įstaigų užsidaryti iki 20 valandos. Y.Suga pareiškė palaikantis pasirengimą pernai atidėtai Olimpiadai, turinčiai prasidėti artėjančią liepą.

126 mln. gyventojų turinčiai Japonijai pavyko išvengti prastų sergamumo ir mirtingumo rodiklių neįvedant griežto karantino. Sveikatos ministerijos duomenimis, iš viso nustatyta apie 450 tūkst. užsikrėtimo ir per 8,7 tūkst. mirties atvejų.

Prasčiausia epidemiologinė padėtis pasaulyje šiuo metu yra susiklosčiusi Jungtinėse Valstijose, kur nustatyta per 29,6 mln. COVID-19 atvejų ir mirė daugiau kaip 538 tūkst. užsikrėtusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas