Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV ambasada Libane ragina piliečius išvykti su „bet kokiu turimu bilietu“

JAV ambasada Libane šeštadienį paragino savo piliečius išvykti iš šios Artimųjų Rytų šalies su „bet kokiu turimu bilietu“, baiminantis, kad gali kilti Izraelio ir „Hezbollah“ karas ir platesnis regioninis konfliktas.
IBRAHIM AMRO / AFP
IBRAHIM AMRO / AFP

Nepaisant sustabdytų ir atšauktų skrydžių, „komercinio transporto galimybės išvykti iš Libano tebėra prieinamos“, sakoma ambasados pranešime. 

„Norinčiuosius išvykti iš Libano raginame užsisakyti bet kokį jiems prieinamą bilietą, net jei tas skrydis išvyksta ne iš karto arba ne pirmuoju pasirinktu maršrutu.“

Izraelis antradienį Beirute nukovė „Hezbollah“ vadą Fuadą Shukrą (Fuadą Šukrą). Izraelio teigimu, tai buvo atsakas į praėjusią savaitę aneksuotose Golano aukštumose įvykdytą mirtinus raketų smūgius.

Neužilgo Irano sostinėje buvo nužudytas „Hamas“ politinis lyderis Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė). Izraelis šio išpuolio kol kas nekomentavo.

Iranas ir jo regioniniai sąjungininkai pažadėjo atkeršyti už islamistų grupuotės „Hamas“ politinio lyderio nužudymą Teherane ir Libano judėjimo „Hezbollah“ vado nužudymą Beirute, taip pakurstydami baimę dėl platesnio konflikto Artimuosiuose Rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas