Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 09

JAV analitikai apskaičiavo, ar Rusijos mobilizacijos tempas leis jai judėti į priekį

JAV Karo tyrimų instituto (ISW) analitikų teigimu, Rusijos kariuomenės papildymas naujais rekrūtais neleis jai vasarą vykdyti plataus masto puolamųjų operacijų keliomis kryptimis, nes naujieji rezervai negalės veikti kaip pirmojo ar antrojo ešelono prasiskverbimo pajėgos.
Rusijos kariai prie Avdijivkos
Rusijos kariai prie Avdijivkos / „IMAGO“/„Scanpix“

Birželio 8 d. Ukrainos karinis apžvalgininkas Kostiantynas Mašovecas pažymėjo, kad dalis iš 30 000 karių, kuriuos Rusija mobilizuoja kiekvieną mėnesį, atvyksta į frontą kaip atsargos ir pastiprinimas, o Rusijos mobilizacinės pastangos leido okupantams sukurti tik ribotus operatyvinius ir strateginius rezervus.

K.Mašovecas sakė, kad vidutiniškai kiekviena Rusijos operatyvinė kariuomenės grupė kiekvieną mėnesį gauna nuo 1 000 iki 1 500 karių kaip pakeitimą ar pastiprinimą, o jei grupė atsakinga už intensyvias puolamąsias operacijas, ji gali gauti 2 000 karių.

Ukrainoje ir netoli jos veikia šešios operatyvinės Rusijos karinės grupės. Tai reiškia, kad, K.Mašoveco skaičiavimais, Rusijos kariuomenė kiekvieną mėnesį iš viso gauna nuo 6 000 iki 12 000 naujų karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus