Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV areštuotas Laisvės statulą balandį grasinęs susprogdinti žmogus

Teksase trečiadienį areštuotas 42-ejų amerikietis, apkaltintas melagingu pranešimu, grasinusiu susprogdinti Laisvės statulą Niujorke; dėl šio pranešimo buvo evakuota 3200 žmonių, pranešė pareigūnai.
Niujorke evakuota Laisvės statula.
Laisvės statula. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vakarų Virdžinijos gyventojas Jasonas Paulas Smithas tyčia paskambino neatidėliotinos pagalbos tarnyboms ir prisistatęs Abdula Yasinu, „ISI teroristu“ („Islamo valstybės“ teroristu), pareiškė, kad „mes“ rengiamės susprogdinti Laisvės statulą.

Taip ir neaišku, kokią jis grupę žmonių turėjo omenyje.

Iš statulos ir visos salos, kurioje yra šis labiausiai Jungtinėse Valstijose lankomas paminklas, balandžio 24 dieną buvo evakuoti žmonės; lankymas po grasinimo sprogdinti visą dieną buvo uždraustas.

Parko policija su specialiai apmokytais šunimis naršė visą vietovę, ir šunims užuodus kažką įtartina vienoje rakinamoje spintelėje, kurioje buvo kažkoks paketas, buvo iškviesti sprogmenų naikinimo specialistai.

Galiausiai paaiškėjo, kad šis grasinimas buvęs melagingas.

JAV kaltintojai nurodė, kad J.P.Smithas buvo sulaikytas Laboko mieste, Tekaso valstijoje. Vėliau trečiadienį jis stos prieš federalinį teismą Teksase, kaltinamas melagingos ir klaidinančios informacijos skleidimu, už kurį gresia iki penkerių metų kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas