Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV demokratai kaltina D.Trumpą skatinant smurtą ir skaldant šalį

JAV Demokratų partijos lyderiai trečiadienį apkaltino šalies prezidentą Donaldą Trumpą kurstant politinius neramumus ir skaldant amerikiečius, tvyrant įtampai dėl įtakingiems demokratams atsiųstų sprogmenų.
Nancy Pelosi
Nancy Pelosi / „Scanpix“/AP nuotr.

„Dar kartą prezidentas savo žodžiais ir veiksmais paskatino fizinį smurtą ir suskaldė amerikiečius“, – bendrame pareiškime sakė Atstovų Rūmų demokratų mažumos lyderė Nancy Pelosi ir Senato demokratų mažumos lyderis Chuckas Schumeras.

Taip jie atkreipė dėmesį į D.Trumpo reiškiamą paramą prieš protestuotojus smurtaujantiems mitingų dalyviams ir prezidento poziciją, kad žiniasklaida yra tautos priešas.

Tuo tarpu JAV vadovas, kalbėdamas apie likus mažiau nei dviem savaitėms iki kadencijos vidurio rinkimų demokratus pasiekusius grasinimus, tvirtino, kad „Jungtinėse Valstijose nėra vietos“ politiniam smurtui.

N.Pelosi ir Ch.Shumeras savo ruožtu sakė, kad tokie D.Trumpo žodžiai „skamba tuščiai“.

Trečiadienį JAV pareigūnai pranešė, kad per mažiau nei 24 valandas buvusiam prezidentui Barackui Obamai, buvusiai kandidatei į prezidentus Hillary Clinton ir į pastatą, kuriame įsikūręs televizijos CNN Niujorko biuras, buvo atsiųsti įtariami sprogstamieji užtaisai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas