Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV Didžiojo Kanjono parko vadovės atžvilgiu atliekamas tyrimas

JAV Didžiojo Kanjono nacionalinio parko direktorė bus perkelta į naujas pareigas dėl atliekamo federalinio tyrimo, susijusio su neįvardijamais įtarimais, antradienį pranešė parko tarnyba.
Didžiojo kanjono nacionalinis parkas Arizonoje
Didžiojo kanjono nacionalinis parkas Arizonoje / Vida Press nuotr.

Tai naujausias smūgis vienam populiariausių nacionalinių parkų Jungtinėse Valstijose.

Vidaus reikalų departamento generalinio inspektoriaus tarnybos tyrėjai šią savaitę atvyko į parką pradėti darbo. Įtarimai susiję su Didžiojo Kanjono nacionalinio parko direktore Christine Lehnertz, nurodė parko atstovė spaudai Vanessa Lacayo, tačiau išsamiau nekomentavo.

Generalinio inspektoriaus tarnyba atsisakė nurodyti, dėl ko buvo pradėtas tyrimas, koks jo mastas ir kada jis galėtų būti baigtas.

Ch.Lehnertz šiuo metu atostogauja, tačiau pasibaigus atostogoms laikinai, kol vyks tyrimas, bus perkelta į kitas pareigas už parko ribų, sakė V.Lacayo.

Parkui, kasmet sulaukiančiam 6 mln. lankytojų, pasikeisdami vadovaus du Ch.Lehnertz pavaduotojai.

Ch.Lehnertz yra kvalifikuota ekologė, šiame nacionaliniame parke dirbanti daugiau nei dešimtmetį. Jo vadove ji buvo paskirta 2016 metų rugpjūtį ir tapo pirmąja moterimi, kuriai buvo patikėtos šios pareigos.

Ch.Lehnertz pirmtakas buvo priverstas atsistatydinti kilus seksualinio priekabiavimo skandalui.

Tąsyk Generalinio inspektoriaus tarnyba nustatė, kad kai kurie parko darbuotojai vyrai, dirbę dabar jau išformuotame upių priežiūros padalinyje, priekabiavo prie savo kolegių, reikalaudavo su jais santykiauti ir keršydavo atsisakiusioms paklusti.

Tyrėjai nustatė daugybę seksualinio priekabiavimo, patyčių ir kito nederamo elgesio atvejų daugelyje populiariausių šalies nacionalinių parkų, tarp jų Jeloustouno, Josemičio ir Kanaveralo.

Prieš metus apklausus parko tarnybos darbuotojus paaiškėjo, kad čia klesti priekabiavimas ir diskriminacija. Aukščiausio rango pareigūnai pažadėjo imtis spręsti šias problemas, suteršusias parko įvaizdį.

Ch.Lehnertz buvo pavesta pakeisti darbo kultūrą Didžiojo Kanjono nacionaliniame parke.

„Suprantama, kad seksizmas ir seksualinis priekabiavimas netoleruotini ir jų negali būti šioje visiems atviroje ir gerbiamoje organizacijoje, kuri yra didesnės bendruomenės dalis“, – sakė Ch.Lehnertz naujienų agentūrai „Associated Press“ prieš pradėdama eiti parko direktorės pareigas.

Anksčiau Ch.Lehnertz vadovavo Aukso Vartų nacionalinei poilsio zonai San Fransiske.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas