Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV federaliniai agentai surengė kratą Niujorko mero rezidencijoje

JAV federaliniai agentai ketvirtadienį surengė kratą Niujorko mero Erico Adamso (Eriko Adamso) oficialiojoje rezidencijoje.
TIMOTHY A. CLARY / AFP
TIMOTHY A. CLARY / AFP

Krata atlikta prieš tai, kai buvusiam miesto policininkui, kadaise vadintam kylančia Demokratų partijos žvaigžde, gali būti pateikti baudžiamieji kaltinimai.

Krata E. Adamso rezidencijoje „Gracie Mansion“ prasidėjo prieš aušrą ir yra naujausias šokiruojantis posūkis mero administracijos korupcijos tyrime.

Kol kas ne visai aišku, koks kaltinimas ar kaltinimai bus pateikti. Tai gali būti pirmas kartas, kai pareigas einančiam Niujorko merui pareiškiami baudžiamieji kaltinimai. 

E. Adamsas, kuriam jau pakenkė tyrimai jo artimų padėjėjų atžvilgiu, figūruoja tyrime dėl to, ar per 2021-ųjų mero rinkimų kampaniją nebuvo tartasi su Turkijos vyriausybe dėl neteisėtų aukų iš užsienio gavimo. 

Kaltinimai merui, likus vos 40 dienų iki JAV prezidento rinkimų, kuriuose susigrums demokratė Kamala Harris (Kamala Haris) ir respublikonas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), galėtų pakenkti Demokratų partijai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas