Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV į juoduosius sąrašus ketina įtraukti Pakistano „Haqqani“

Baracko Obamos administracija nusprendė į „juoduosius“ teroristinių organizacijų sąrašus įtraukti Pakistane įsikūrusį tinklą „Haqqani“ ir ketina apie tai paskelbti galbūt jau penktadienį, pranešė „The New York Times“.
Pakistanas
Pakistanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV pareigūnai tokį žingsnį svarstė mėnesį laiko. Jo oponentai baiminosi, kad tai gali dar labiau pakenkti ir taip pašlijusiam aljansui su Pakistanu.

Tačiau minėtas laikraštis ketvirtadienį vakare pranešė, kad laimėjo pasiūlymo šalininkai, kurie teigia, kad įtraukus „Haqqani“ į teroristinių organizacijų sąrašus būtų lengviau suardyti šio tinklo vykdomą lėšų rinkimo veiklą Saudo Arabijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE).

Su JAV valstybės sekretore Hillary Clinton į Brunėjų vykstantis Valstybės departamento aukšto rango pareigūnas sakė, kad ji priėmė sprendimą dėl „Haqqani“ ir penktadienį turi pateikti atitinkamą pasiūlymą Kongresui. Daugiau detalių šaltinis nepateikė.

„Haqqani“ buvo kaltinamas virtine išpuolių prieš JAV karius Afganistane, kurie buvo surengti iš bastionų Pakistano šiaurės vakaruose, ir Vašingtonas reikalavo, kad Islamabadas labiau pasistengtų atimti iš šio tinklo saugius prieglobsčius.

JAV pareigūnai „Haqqani“ siejo su vienais įžūliausių išpuolių Afganistane, tarp jų – viešbučio netoli Kabulo užpuolimu, per kurį žuvo 18 žmonių, ir JAV ambasados apsiaustimi praėjusiais metais.

JAV valstybės departamentas teroristais laikė kai kuriuos „Haqqani“ narius, bet iki šiol nenorėjo į „juoduosius sąrašus“ įtraukti visos grupuotės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento