Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV į Vokietiją perkėlė perimtą Rusijos kompleksą „Pancir-S1“

2021 m. sausio 28 d. įtakingas Didžiosios Britanijos leidinys „The Times“ pranešė, kad 2020 m. Libijoje perimta Rusijos savaeigė priešlėktuvinė sistema „Pancir-S1“ buvo nugabenta į Amerikos bazę Vokietijoje.
JAV į Vokietiją perkėlė perimtą Rusijos kompleksą „Pancir-S1“
JAV į Vokietiją perkėlė perimtą Rusijos kompleksą „Pancir-S1“ / informnapalm.org nuotr.

Leidinys pranešė, kad JAV oro pajėgų krovininis lėktuvas „C-17 Globemaster“ iš Libijos Zuvaros oro uosto, esančio sostinės Tripolio vakaruose, į Amerikos Ramšteino bazę Vokietijoje atgabeno priešlėktuvinę sistemą „Pancir-S1“.

„The Times“ šaltinių teigimu, šios įrangos gabenimo priežastis buvo JAV kariuomenės baimė, kad Libijoje užfiksuota Rusijos savaeigė priešlėktuvinė sistema gali patekti į sukilėlių ar ginklų kontrabandininkų rankas ir galėtų būti panaudota numušti civilį lėktuvą.

Beje, Rusijos oro gynybos sistemos jau yra numušusios keleivinius lėktuvus, prisiminkime, kai Rusijos kariškiai dislokavo oro gynybos raketų sistemą „Buk“ į Ukrainos rytus ir tai sukėlė skrydžio MH17 tragediją.

Sausio 29 d. Rusijos leidinys „RIA Novosti“ pranešė, kad Pentagonas nekomentavo (nepaneigė ar nepatvirtino) naujienų apie Rusijos įrangos gabenimą, tačiau tik pažymėjo, kad JAV priešinosi karinei intervencijai Libijoje ir palaikė paliaubų susitarimus šioje šalyje, kuriuose yra nuostata dėl užsienio karių išvedimo. Rusijos žiniasklaida šį įvykį pavadino „Rusijos „Pancir-S1 “pagrobimu“.

Yra žinoma, kad Rusijos oro gynybos sistemos „Pancir-S1“ buvo naudojamos naikinti turkų „Bayraktar TB2“ dronus Libijoje. Libijoje užgrobus šią įrangą, specialistai spėjo, kad ši įranga gali būti perkelta į vienos iš NATO šalių bazę ir, naudojant atvirkštinę inžineriją, būtų sukurta techninė dokumentacija sėkmingai kovojant su šiomis sistemomis.

informnapalm.org nuotr./Rusijos oro gynybos raketų sistema „Pancir-S1“
informnapalm.org nuotr./Rusijos oro gynybos raketų sistema „Pancir-S1“

Primename, kad Rusijos oro gynybos raketų sistema „Pancir-S1“ anksčiau taip pat buvo užfiksuota Rusijos okupacinių pajėgų ginkluotėje Donbase ir buvo įtraukta į „InformNapalm“ OSINT tyrimų duomenų bazę.

Daugiau skaitykite – informnapalm.org/lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas