Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV ir Kanada po pūgos vaduojasi nuo sniego, 15 žuvusiųjų

Po praūžusios sniego pūgos sekmadienį JAV šiaurės rytuose ir Kanadoje be elektros vis dar buvo apie 310 tūkstančių namų ir verslo centrų, skelbia „MB“. Pūga tankiai apgyvendintame regione pažėrė apie metrą sniego. Aukų skaičius išaugo iki 15.
Miestai vaduojami nuo sniego.
Miestai vaduojami nuo sniego. / AFP/Scanpix nuotr.

Praleidę valandas po šlapiu sniegu sekmadienį buvo išgelbėti kai kurie užpustyti vairuotojai. Komunalinių paslaugų teikėjai pranešė, kad Naujojoje Anglijoje, kuri nuo audros nukentėjo labiausiai, elektros kai kurie žmonės gali neturėti iki pirmadienio ryto. 

„Niekada nematėme nieko panašaus“, – teigė Long Ailendo pareigūnas Stevenas Bellone’as. Šimtai vairuotojų kilus sparčiai greitėjančiai sniego audrai buvo užklupti tiesiog greitkeliuose. Vietos policija sekmadienį teigė, kad žinomi visi užpustyti automobiliai, jie ieškomi, medicininės pagalbos nė vienam vairuotojui neprireikė. 

Dėl sniego pūgos JAV žuvo 11, o Kanadoje 4 žmonės, įskaitant 11-metį berniuką, kuris Bostone mirė sėdėdamas užvestame automobilyje, nes norėjo pasišildyti. Jis apsinuodijo anglies monoksidu. Jo tėtis tuo metu kasė sniegą. 

Dėl sniego pūgos kai kurie žmonės nebegalėjo atidaryti namų durų, keliai tapo nebeišvažiuojamais, o automobiliai buvo palaidoti po sniego sangrūdomis. 

„Tarsi kilnotum cementą“, – teigė Masačusetse sniegą valęs Michaelis Levesque. 

Pučiant stipriam, uraganiniam vėjui audra smarkiai paveikė tankiai apgyvendintą teritoriją tarp Niujorko ir Meino.

Trys pagrindiniai Niujorko oro uostai, La Guardia, Keneedy ir Newark šeštadienį jau tęsė darbą. Bostono Logano oro uostas darbą atnaujino šeštadienio vėlų vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas