Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

JAV įspėja, kad Izraelio ir „Hezbollah“ konfliktas gali sukelti regioninį karą

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) antradienį Pentagone susitiko su Izraelio kolega Yoavu Gallantu (Joavu Galantu) ir perspėjo, kad Izraelio ir „Hezbollah“ konfliktas gali sukelti regioninį karą, bei paragino ieškoti diplomatinio sprendimo.
Austinas Pentagono svečiuose priėmė Izraelio gynybos ministra Gallantą. / ANDREW HARNIK / Getty Images via AFP
Austinas Pentagono svečiuose priėmė Izraelio gynybos ministra Gallantą. / ANDREW HARNIK / Getty Images via AFP

„Kitas Izraelio ir „Hezbollah“ karas gali lengvai virsti regioniniu karu ir turėti siaubingų pasekmių Artimiesiems Rytams, – sakė L. Austinas. – Diplomatija yra geriausias būdas užkirsti kelią dar didesnei eskalacijai.“

Pradėdamas susitikimą su L. Austinu, Y. Gallantas sakė, kad „glaudžiai bendradarbiaujame, kad pasiektume susitarimą, tačiau taip pat turime aptarti pasirengimą visiems įmanomiems scenarijams“.

Izraelio karas su islamistų judėjimu „Hamas“ Gazos Ruože padidino įtampą visame regione, o žydų valstybės pajėgos ir Irano remiama Libano „Hezbollah“, kuri yra palestiniečių kovotojų grupuotės sąjungininkė, beveik kasdien apsikeičia ugnimi.

Praėjusią savaitę Izraelio kariuomenė pareiškė, kad, paaštrėjus pasienio susirėmimams, puolimo Libane planai buvo patvirtinti ir ratifikuoti, tačiau Vašingtonas stengiasi sumažinti įtampą ir užkirsti kelią dar vienam dideliam konfliktui Artimuosiuose Rytuose.

Po to, kai Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) viešai papriekaištavo Jungtinėms Valstijoms dėl, jo žodžiais, vėlavimo tiekti ginklus, Y. Gallantas lankosi Vašingtone, siekdamas dar kartą patvirtinti ryšių su pagrindine Izraelio sąjungininke vertę.

JAV vyriausybė tvirtina, kad tik tik viena bombų siunta buvo sustabdyta dėl nuogąstavimų, susijusių su jų panaudojimu tankiai apgyvendintose teritorijose, o kitų ginklų tiekimas vyksta įprasta tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius