Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

JAV kariuomenė teigia Jemene sunaikinusi septynis dronus ir transporto priemonę

JAV kariuomenė penktadienį pranešė, kad per pastarąją parą husių kontroliuojamose Jemeno teritorijose amerikiečių pajėgos sunaikino septynis dronus ir valdymo stoties transporto priemonę.
- / AFP
- / AFP
Temos: 2 Jemenas Husiai

Smūgiai buvo surengti, nes dronai ir transporto priemonė kėlė tiesioginę grėsmę JAV koalicijos pajėgoms ir prekybos laivams regione, sakoma JAV Centrinės vadavietės (CENTCOM) pareiškime socialiniame tinkle „X“.

Nuo 2023-iųjų lapkričio Irano remiami husiai taikosi į laivus Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje, vykdydami išpuolius, kuriais, kaip jie teigia, solidarizuojasi su palestiniečiais vykstant Izraelio ir „Hamas“ karui Gazos Ruože.

Jungtinės Valstijos ir Jungtinė Karalystė savo ruožtu vykdo atsakomuosius smūgius Jemene, siekdamos sumažinti sukilėlių gebėjimą atakuoti, be to, tarptautinės pajėgos stengiasi perimti į laivus paleistus dronus ir raketas.

„Šių veiksmų buvo imtasi siekiant apsaugoti laivybos laisvę ir padaryti tarptautinius vandenis saugesnius ir patikimesnius, – sakė CENTCOM. – Toks Irano remiamų husių nuolatinis piktavališkas ir neapgalvotas elgesys kelia grėsmę regiono stabilumui ir kelia pavojų jūreivių gyvybei visoje Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje.“

Dėl išpuolių išaugo Raudonąja jūra plaukiojančių laivų draudimo išlaidos, todėl daugelis laivybos įmonių pasirinko ilgesnį kelią aplink Afriką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius