Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 22 /08 23 10:28

JAV leido Ukrainai naudoti amerikietiškus ginklus Rusijos Kursko srityje

Jungtinės Amerikos Valstijos leidžia Ukrainai naudoti amerikietiškus ginklus smūgiams į taikinius Rusijos Kursko regione „siekiant apsisaugoti nuo atakų iš šio pasienio regiono“.
Karo veiksmai Kursko srityje
Karo veiksmai Kursko srityje / Imago / Scanpix nuotr.

Atitinkamą pareiškimą Pentagono atstovo spaudai pavaduotoja Sabrina Singh padarė per brifingą.

„Mes remiame Ukrainą dėl to, ko jai dabar reikia mūšio lauke. Pradedame geriau suprasti, ką ukrainiečiai daro Kurske. Mūsų politika leidžia jiems dalyvauti tokiose kontratakose. Mes vis dar remiame Ukrainą tuo, ko jai reikia mūšio lauke, tai nepasikeis“, – sakė ji.

S.Singh pridūrė, kad JAV ir toliau remia Ukrainą, o Vašingtono politika „leidžia Ukrainai atremti ugnį, kad apsigintų nuo Rusijos atakų iš šio pasienio regiono, o šis pasienio regionas apima Kursko regioną, apima Sumų regiono pasienį. Ir jie ginasi nuo Rusijos atakų šiame regione“.

Pažymima, kad Jungtinės Valstijos vis dar nežino Ukrainos operacijos Kursko srityje tikslo. Pentagono atstovė paminėjo prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimą, kad puolimu siekiama sukurti buferinę zoną.

S.Singh sakė, kad Pentagonui vis dar kyla klausimų dėl to, kaip Kursko operacija „dera su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginiais mūšio tikslais“, pažymėdama, kad buferinės zonos sukūrimas reikštų kelių gynybos linijų sukūrimą.

Rugpjūčio 22 d. Ukrainos gynėjai sudavė galingą smūgį amerikietiškomis didelio tikslumo bombomis GBU-39 į būrio atraminį punktą Kursko srityje. Pasak Ukrainos karinių oro pajėgų vado Mykolos Oleščuko, nukentėjo bepiločių orlaivių valdymo punktas, elektroninės kovos padalinys, įranga, ginklai ir iki 40 rusų kariškių.

Kadras iš vaizdo įrašo /Ukraina amerikietiškomis bombomis smogė rusams Kursko srityje
Kadras iš vaizdo įrašo /Ukraina amerikietiškomis bombomis smogė rusams Kursko srityje

Anksčiau laikraštis „The Times“ rašė, kad Ukraina vakarietiškomis raketų sistemomis sunaikino tiltus Kursko srityje. Taigi gynybos pajėgos naudoja amerikietiškas HIMARS sistemas, kad sunaikintų Rusijos karių tiltus, pontonus ir inžinerinę įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas