Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV nerimauja dėl Rusijos veiksmų Sirijoje: stiprinama karinė galia

JAV atstovai reiškia vis didesnį nerimą dėl Rusijos bandymų dar labiau apginkluoti Basharo al-Assado režimą, skelbia independent.co.uk.
Sirijos vyriausybės pajėgos užėmė dar vieną IS kontroliuotą miestą
Sirijos vyriausybės pajėgos užėmė dar vieną IS kontroliuotą miestą / „Scanpix“/„Sputnik“ nuotr.

Pastarosiomis dienomis Rusija permeta artileriją link šiaurinės Sirijos dalies, tad, ekspertų manymu, ketinama rengti naują Alepo miesto puolimą.

„Mums nerimą kelia žinios, kad Rusija siunčia ginkluotę į Siriją“, – sakė Baracko Obamos patarėjas gynybos klausimais Benas Rhodesas.

„Manome, kad Rusija elgiasi žalingai perkeldama daugiau karinės technikos ir personalo. Šį procesą turėtume spręsti diplomatiniais būdais“, – tikino B.Rhodesas, Saudo Arabijoje viešėdamas kartu su JAV prezidento delegacija.

Sirijos paliauboms vis labiau grasina režimo siekis galutinai atgauti Alepo miestą. Dėl atsinaujinusių kovų B.Obama ir V.Putinas savaitės pradžioje kalbėjo telefonu.

„Prezidentas Obama prezidentui Putinui išsakė labai aiškią nuomonę, kad Rusija turėtų kreipti pastangas į diplomatinį konflikto sureguliavimą, stengtis užkirsti kelią naujoms aukoms ir kreipti Sirijos valdžią link derybų ir politinio perėjimo“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas.

V.Putinas po pokalbio paskelbė, kad Rusija visapusiškai palaiko taikos siekį, tačiau negali drausti Sirijos pajėgoms kautis su teroristinėmis grupuotėmis.

Analitikų teigimu, net ir paskelbusi apie pasitraukimą iš Sirijos Rusija vis dar aktyviai veikia. Dauguma karinės pagalbos režimui dabar suteikiama iš oro, karo lėktuvų ir sraigtasparnių pagalba.

Penkis metus trunkantis karas jau pareikalavo 250 000 gyvybių, milijonai Sirijos pabėgėlių užplūdo kaimynines valstybes bei patraukė Europos link, o dar 6,5 milijono šalyje buvo priversti palikti savo namus.

Baiminamasi, kad nauja karinė pagalba Sirijos režimui ir atnaujintas Alepo puolimas galutinai sužlugdytų Ženevos taikos susitarimą ir atnaujintų karą šioje neramumų krečiamoje valstybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas