Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV nurodė palikti Mianmarą nebūtiniems diplomatams

JAV valstybės departamentas nurodė palikti Mianmarą nebūtiniems diplomatams, sakoma antradienį paskelbtame pranešime, šalyje tęsiantis represijoms prieš protestuotojus prieš karinį perversmą, pareikalavusioms šimtų gyvybių.
Protestai Mianmare
Protestai Mianmare / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kasdieniniai Mianmaro mitingai, kuriuos rengia neginkluoti demonstrantai, reikalaujantys atkurti išrinktą vyriausybę ir paleisti civilinę lyderę Aung San Suu Kyi, kariškių sutinkami su ašarinėmis dujomis, guminėmis kulkomis ir koviniais šoviniais.

„Birmos kariuomenė sulaikė ir nušalino išrinktus vyriausybės pareigūnus. Prasidėjo protestai ir demonstracijos prieš karinį valdymą, ir jos, manoma, tęsis“, – sakoma Valstybės departamento pranešime, kuriame pavartotas ankstesnis Mianmaro pavadinimas.

Vasario viduryje Valstybės departamentas leido „savanoriškai išvykti nebūtiniems JAV vyriausybės darbuotojams ir jų šeimos nariams“, sakoma pranešime ir priduriama, kad departamentas „atnaujino šį statusą nurodydamas išvykti“.

Civilių aukų skaičius dėl kariuomenės represijų jau viršijo 520, o pasaulio valstybės po vasario 1-osios perversmo pasmerkė kariuomenės kampaniją.

„Valstybės departamentas priėmė sprendimą nurodyti išvykti iš Birmos, nes JAV vyriausybės personalo ir jų išlaikomų asmenų, taip pat privačių JAV piliečių saugumas yra svarbiausias departamento prioritetas“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai.

Nurodymo išvykti statusas bus peržiūrimas po 30 dienų, pridūrė atstovas.

JAV, JK ir Europos Sąjunga įvedė sankcijas Mianmarui, reaguodamos į perversmą ir represijas, tačiau iki šiol diplomatinis spaudimas neįtikino generolų pakeisti savo kursą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas