Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV pareigūnai aiškinasi šalį sukrėtusių žudynių Kolorade priežastis

Kolorado priemiesčio gyventojai, sukrėsti ir nuliūdinti penktadienio naktį įvykusių žudynių kino teatre per naujausio filmo apie Betmeną premjerą, gedėjo šio išpuolio aukų, kai pareigūnai aiškinasi galimus atakos motyvus bei suka galvą, kaip saugiai pasiekti tikėtinus įkalčius suimto įtariamojo bute, kuris, regis, tebėra sumaniai užminuotas.
Per filmo apie Betmeną premjerą – mirtini šūviai
Per filmo apie Betmeną premjerą – mirtini šūviai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai nurodė, kad užpuolikas per savo išpuolį sausakimšame kino teatre viename Denverio priemiestyje naudojo keturis ginklus, kurie buvo įsigyti suimto įtariamojo vardu Kolorado ginklų parduotuvėse per pastaruosius du mėnesius.

Penktadienio vakarą policija lankė vieną namą po kito pagal šių masinių šaudynių, kurios buvo didžiausios Jungtinėse Valstijose per kelis pastaruosius metus, aukų sąrašą, informuodami šeimas, dar turėjusias vilčių, kad jų artimieji likę gyvi.

Per šią ataką penktadienį po vidurnakčio žuvo iš viso 12 žmonių, dar 58 buvo sužeisti. Pasak pareigūnų, keli žmonės žuvo ne nuo užpuoliko kulkų, o dėl chaoso, kilusio, kai žiūrovai mėgino išbėgti iš kino salės, prisipildžiusios dūmų, kai joje buvo detonuotas kažkoks užtaisas

Kaip pranešama, 11 sužeistųjų būklė kritinė.

Tarp žuvusiųjų buvo 23 metų Micayla Medek, sakė šios merginos tėvo pusseserė Anita Busch. Šeimą prislėgė didžiulis sielvartas, tačiau žinia apie Micaylos likimą po ilgos nežinios bent jau atnešė tam tikros ramybės, pridūrė A.Busch.

„Tikiuosi, kad šis piktavalis veiksmas ir šis piktavalis žmogus nesukrės žmonių tikėjimo Dievu“, – pareiškė ji.

Artimieji patvirtino, kad tarp žuvusiųjų taip pat buvo Alexas Sullivanas ir Jessica Ghawi. A.Sullivanas žuvo per savo 27-ąjį gimtadienį.

Praėjus daugel valandų po žudynių vis dar nebuvo aišku, kas paskatino 24 metų įtariamąjį Jamesą Holmesą šaudyti į niekuo dėtus žiūrovus, susirinkusius į filmo „Tamsos riterio sugrįžimas“ („The Dark Knight Returns“) naktinį seansą.

Ororos policijos vadas Danas Oatesas sakė, kad J.Holmesas buvo ginkluotas pusiau automatiniu šautuvu, lygiavamzdžiu šautuvu ir pistoletu, kuriuos įsigijo vietos ginklų parduotuvėse per pastaruosius du mėnesius. Pareigūnas pridūrė, kad įtariamasis taip pat buvo įsigijęs internetu 6 000 šovinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas