Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pareigūnai: informacija leidžia manyti, kad D.Trumpo patikėtiniai koordinavo veiksmus su Rusija

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) turi informaciją, kuri esą rodo, kad naujojo šalies prezidento Donaldo Trumpo patikėtiniai bendravo su Rusijos pareigūnais planuodami tikslingą Hillary Clinton kenkiančių duomenų skelbimą, pareiškė CNN šaltiniai žvalgyboje.
Paulas Manafortas
Paulas Manafortas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Manoma, kad būtent tai omenyje turėjo FTB direktorius Jamesas Comey, kai pirmadienį per klausymus Kongrese paskelbė, jog biuras tiria įtariamus D.Trumpo kampanijos atstovų ryšius su Rusija.

Šiuo metu FTB „tiria informaciją, kurioje, kaip pranešė šaltinis, yra agentūros žvalgybos duomenų, informacijos apie keliones, verslo ryšius, telefoninių pokalbių ir asmeninių susitikimų įrašų“, sakoma CNN pranešime.

Televizija pridūrė, jog ši informacija „kelia įtarimų FTB tyrimo dalyviams, kad D.Trumpo rinkimų štabo ir Rusijos koordinacija išties vyko, nors pareigūnai abejoja, kad šie duomenys yra išsamūs – taigi tyrimas tęsiasi“.

Pirmadienį J.Comey pareiškė, kad FTB tiria klausimą dėl galimos prieš H.Clinton nukreiptų veiksmų „koordinacijos“ tarp rusų ir D.Trumpo komandos narių, nes buvo gauta „patikimų duomenų apie pažeidimus, leidžiančių daryti prielaidą, kad amerikietis galėjo veikti kaip užsienio valstybės agentas“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./FTB direktorius Jamesas Comey
AFP/„Scanpix“ nuotr./FTB direktorius Jamesas Comey

Baltieji rūmai ir FTB atstovai atsisakė pakomentuoti J.Comey pareiškimą, sakoma CNN pranešime. Be kita ko, JAV administracijos atstovas Seanas Spiceris pareiškė, kad „šių teiginių tyrimas ir įrodymai yra du skirtingi dalykai“.

Pasak CNN, FTB tiria keturių artimų D.Trumpo kampanijos atstovų ryšius su Rusija: Michaelo Flynno, Paulo Manaforto, Rogerio Stone'o ir Carterio Page'o.

Pasak CNN, tyrimui kliudo tai, kad ryšiai tarp įtariamųjų ir rusų jau nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai