Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV perkėlė sankcijas Rusijai į naują lygį, bet vis dar ieško balanso dėl „Nord Stream 2“

Naujausios Joe Bideno administracijos sankcijos Rusijai, ribojančios galimybę skolintis iš JAV tarptautinėse rinkose, yra „naujas lygis“, sako politologai. Tačiau sankcijos, dėl kurių Kremliui skaudėtų labiausiai, vis dar išlieka tik galimybe.
Kremlius
Kremlius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį JAV paskelbė naujas sankcijas Rusijai dėl kišimosi į 2016 ir 2020 metų JAV prezidento rinkimus, plataus masto kibernetinės atakos prieš JAV vyriausybinę kompiuterių sistemą, disidentų ir žurnalistų persekiojimo, keliamo pavojaus šalyse, kurios yra svarbios JAV nacionaliniam saugumui.

Nurodyta iš JAV išsiųsti 10 šnipinėjimu įtariamų rusų diplomatų, paskelbtos sankcijoms 32 asmenims, kurie įtariami prisidėję prie kišimosi į 2020-ųjų rinkimus. Taip pat bus uždrausta JAV finansų institucijoms investuoti į naujus Rusijos valstybės leidžiamus skolos vertybinius popierius.

Rusijos diplomatų išsiuntimas yra simbolinis žingsnis ir labai mažas palyginus su finansinėmis sankcijomis, sako Kalevas Stoicescu, buvęs Estijos Užsienio reikalų ir Gynybos ministerijų pareigūnas, šiuo metu tyrėjas Tarptautiniame gynybos ir saugumo centre Taline.

„Manau, kad tai naujas sankcijų lygis. Pastaruosius septynerius metus vyko labai daug skirtingų diskusijų, buvo įvesta daug skirtingų sankcijų, tačiau Rusija nekeitė savo politikos – greičiau priešingai“, – 15min sakė K.Stoicescu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas