Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV politikas: šariatu besiremiančius musulmonus reikia deportuoti iš šalies

JAV politikos konsultantas ir vienas iš potencialių 2012 m. respublikonų kandidatų kovoje į prezidento postą Newtas Gingrichas po kruvinų įvykių Nicoje pareiškė, kad Vašingtonas turėtų pateikti religinio pobūdžio testą JAV gyvenantiems musulmonams ir deportuoti tuos, kurie tiki ir pritaria šariatui, rašo businessinsider.com.
Newtas Gingrichas
Newtas Gingrichas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Tokią mintį jis pareiškė per televiziją „Fox News“, kuomet laidos vedėjas Seanas Hannity paklausė ką toks teroro išpuolis reiškia.

„Vakarų civilizacija kare. Turime atvirai patikrinti kiekvieną musulmonų kilmės asmenį ir jeigu jis tiki šariatu, tuomet jis turi būti deportuotas. Šariatas nėra suderinamas su Vakarų civilizacija. Džiaugiamės turėdami šiuolaikiškus musulmonus, kurie atsisakė šariato“, – teigė JAV politikas.

„Nusikaltimu turi būti lankymasis ISIS, „al Qaeda“ ar kitų teroristų grupuočių svetainėse, tokie žmonės privalo keliauti į kalėjimą. Bet kuri organizacija, turinti tokią interneto svetainę, privalo būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn“, – pridūrė N.Gingrichas.

Be to, aukšto rango respublikonas ir Donaldo Trumpo rėmėjas teigė, kad yra „pavargęs nuo pasakymų, jog turtingiausia ir galingiausia civilizacija istorijoje, Vakarų civilizacija, yra bejėgė prieš grupę viduramžių barbarų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas