Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama Aukščiausiojo Teismo nutarimą pavadino pergale

JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad Aukščiausiojo Teismo (AT) sprendimas pritarti jo sveikatos sistemos pertvarkymui yra "visos mūsų šalies žmonių pergalė", nes tai padarys jų gyvenimą saugesnį.
Amerikietė, plakatu išreiškianti palaikymą Baracko Obamos sveikatos reformai
Amerikietė, plakatu išreiškianti palaikymą Baracko Obamos sveikatos reformai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kokia bebūtų politika, šios dienos sprendimas yra visos mūsų šalies žmonių pergalė, jų gyvenimas yra saugesnis dėl šio įstatymo ir Aukščiausiasis Teismas savo sprendimu pritarė tam“, – pareiškė jis.

Taip JAV prezidentas kalbėjo po to, kai Aukščiausiasis eismas nutarė pritarti B.Obamos sveikatos apsaugos sistemos pertvarkai, kuria siekiama užtikrinti sveikatos draudimą dar 32 milijonams žmonių, lig šiol tokio draudimo neturėjusiems.

B.Obama pasakė, jog šiuo sprendimu pritarta esminiam principui, kad Jungtinėse Valstijose, turtingiausioje pasaulio šalyje, niekam neturi grėsti finansinis žlugimas dėl ligos.

„Aukščiausiasis šalyje teismas dabar tarė savo žodį. Mes imsimės jį įgyvendinti. Mes dirbsime kartu, kad patobulintume jį, kiek galėsime“, – pridūrė jis.

Šis sprendimas, anot prezidento, reiškia, kad žmonės pagal medicinos sąlygas nebus diskriminuojami, kad žmonės galės gauti kvalifikuotą sveikatos priežiūrą.

Tačiau respublikonų kandidatas į prezidentus Mittas Romney pažadėjo siekti, kad šis AT nutarimas būtų atšauktas.

Atstovų Rūmų pirmininkas Johnas Boehneris taip pat pažadėjo siekti panaikinti sveikatos reformos įstatymą ir pridūrė, kad „neprivalo sutikti su Obamos priežiūra“".

„Atstovų rūmai toliau kovos už jo (įstatymo) visišką panaikinimą, – rašo J.Boehneris savo svetainėje internetiniame tinkle „Twitter“. – Rūmų respublikonai ir toliau pasisako už visišką prezidento sveikatos apsaugos įstatymo panaikinimą ir su juo susijusį mokesčių augimą, rinkliavas ir įpareigojimus“.

Pacientų apsaugos ir prieinamos priežiūros akto kritikai jį seniai praminė „Obamacare“ („Obamos priežiūra“) įstatymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas