Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Barackas Obama ragina Londoną likti ES: norime, kad Didžioji Britanija ir toliau turėtų įtaką

JAV prezidentas Barackas Obama paragino Didžiąją Britaniją likti Europos Sąjungoje, įspėdamas, kad narystė Bendrijoje būtina šaliai siekiant išsaugoti savo pasaulinę įtaką.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama tai pareiškė ketvirtadienį transliuotame interviu BBC, kurį davė Britanijai rengiantis referendumui, po kurio paaiškės, ar šalis liks ES.

„Jungtinės Karalystės buvimas Europos Sąjungoje suteikia mums kur kas didesnį tikrumą dėl transatlantinės sąjungos stiprybės“, – sakė prezidentas.

„Norime būti tikri, kad Jungtinė Karalystė toliau turės tą įtaką“, – pridūrė jis.

Britanijos konservatorių vyriausybės vadovas Davidas Cameronas pažadėjo, kad referendumas dėl šalies narystės ES įvyks iki 2017-ųjų pabaigos.

B.Obama pavadino ES „institucijų, kurios buvo sukurtos po Antrojo pasaulinio karo, kertiniu akmeniu“, padėjusiu padaryti pasaulinę bendriją „saugesne ir labiau klestinčia“.

Britanijos konservatorių vyriausybės vadovas Davidas Cameronas pažadėjo, kad referendumas dėl šalies narystės ES įvyks iki 2017-ųjų pabaigos.

Neatmetama, kad plebiscitas, kuriam kelias buvo atvertas po to, kai D.Camerono Konservatorių partija gegužę vykusiuose visuotiniuose rinkimuose užsitikrino aiškią daugumą, gali būti surengtas jau ateinančiais metais.

D.Cameronas derasi su ES lyderiais, kad iki referendumo būtų pakeistos Britanijos narystės Bendrijoje sąlygos.

Praėjusį mėnesį britų premjeras Didžiojo septyneto šalių viršūnių susitikime Vokietijoje žurnalistams sakė, kad jo tikslas yra „iš naujo derėtis, gauti tokį susitarimą, kuris atitiktų Britanijos interesus, ir tuomet rekomenduoti Britanijai likti (ES)“.

Pastarosiomis savaitėmis šią temą Bendrijoje nustelbė tarp Graikijos ir jos tarptautinių kreditorių vykusios sunkios derybos dėl trečio finansinės pagalbos paketo, be kurio šaliai grėstų iškritimas iš euro zonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas