Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 21 /20:01

JAV: Rusijai nepavyko pakenkti Moldovos rinkimams ir referendumui dėl narystės ES

Rusijai nepavyko pakenkti Moldovos rinkimams ir referendumui dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), pirmadienį pranešė Baltieji rūmai.
Stringer / REUTERS
Stringer / REUTERS

Maskva „aktyviai siekė pakenkti Moldovos rinkimams ir jos integracijai į Europą“, tačiau „Rusijai nepavyko – kaip rodo rezultatai, Moldovos demokratija yra stipri“, –žurnalistams sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby.

J. Kirby ne kartą perspėjo, kad Rusija siekia kištis į Moldovos reikalus, o praėjusią savaitę pareiškė, kad Maskva skyrė milijonus dolerių, kad paveiktų Moldovos prezidento rinkimus.

„Turime užtikrinti, kad ir toliau dirbtume su Moldovos gyventojais (...) siekdami užtikrinti, kad rinkimai vyktų taip, kad būtų atsižvelgta į Moldovos rinkėjų siekius“, – pridūrė jis.

Moldova sekmadienį itin nedideliu skirtumu nubalsavo už narystę ES per referendumą, paženklintą įtarimų dėl Rusijos kišimosi.

Per tą pačią dieną vykusius prezidento rinkimus dabartinė Moldovos prezidentė Maia Sandu surinko 42 proc. balsų, todėl lapkričio 3 dieną vyksiančiame antrajame rinkimų ture ji susikaus su artimiausiu varžovu Alexandru Stoianoglo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito