Sportas gyvai

JAV svarstoma socialinį atstumą mažinti iki vieno metro

Jungtinių Valstijų aukščiausio lygio patarėjas pandemijos klausimais Anthony Fauci sekmadienį pranešė, kad šalies valdžia svarsto mažinti privalomą socialinį atstumą nuo dabar esamų dviejų metrų iki vieno metro. Toks sprendimas iš esmės pakeistų vieną pagrindinių kovos su koronaviruso pandemija principų.
Socialinis atstumas
Socialinis atstumas / 123RF.com nuotr.

Visame pasaulyje gerbiamas ekspertas pranešė, kad specialistai iš Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) analizuoja vieną Masačūsetse atliktą tyrimą, kurio rezultatai rodo, jog „nėra didelio skirtumo“ tarp COVID atvejų mokyklose, kuriose laikomasi arba trijų metrų arba vieno metro atstumo.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad metro atstumo pakanka, CNN laidoje „State of the Union“ dalyvavęs ekspertas atsakė: „Taip, tikrai“. Nors jis pažymėjo, kad CDC gilinasi į naujus duomenis ir atlieka savo tyrimus, rezultatų laukiama „artimiausiu metu“.

Dviejų metrų socialinio atstumo taisyklės yra plačiai naudojama visame pasaulyje kaip prevencinė priemonė užkirsti kelią koronaviruso plitimui, kartu su kaukių dėvėjimu ir rankų plovimu.

Šiuo metu visame pasaulyje susiduriama su didžiuliu spaudimu dėl visiško mokyklų atidarymo, kai bus saugu tai padaryti, tačiau daugelis mokyklų atstovų sako, kad dviejų metrų atstumo reikalavimas smarkiai apsunkina reikalus. O vieno metro atstumo reikalavimas turėtų didelį poveikį visiško mokyklų atidarymo perspektyvai. Taip pat jį būtų galima taikyti biurams ir viešoms erdvėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius