Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

JAV turėtų paskelbti apie naują 150 mln. dolerių vertės karinės pagalbos Ukrainai paketą

Vašingtonas antradienį turėtų paskelbti apie naują 150 mln. JAV dolerių (97,79 mln. eurų) vertės karinės pagalbos Ukrainai paketą, pranešė keli JAV pareigūnai. 
JAV parama Ukrainai
JAV parama Ukrainai / „AFP“/„Scanpix“

Apie naujausią JAV pagalbos Ukrainai skyrimą bus paskelbta tuo metu, kai Rusija pirmadienį išsikvietė Vašingtono ambasadorių, kad išreikštų protestą dėl, jos teigimu, JAV pagamintų pažangiųjų raketų panaudojimo Ukrainai sekmadienį atakavus Krymą.

Maskva pareiškė, kad per Ukrainos smūgį amerikietiška raketa Rusijos okupuotame Kryme žuvo keturi žmonės, įskaitant du vaikus.

Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad Sevastopolį Ukraina atakavo raketomis ATACMS. Keturios raketos esą buvo numuštos, o penktoji apgadinta ir jos nuolaužos nukrito į paplūdimį. 

Manoma, kad į naujausią pagalbos paketą bus įtraukta amunicija, skirta didelio judrumo artilerijos raketų sistemoms HIMARS. Ši sistema gali šaudyti ilgesnio nuotolio raketomis iš kariuomenės taktinės raketų sistemos ATACMS. 

Vienas JAV pareigūnas nurodė negalįs patvirtinti, ar į pagalbos paketą bus įtraukti ATACMS šaudmenys, tačiau pažymėjo, kad JAV į jį neįtraukė kasetinės amunicijos. 

Paketą taip pat sudarys prieštankiniai ginklai, šaulių ginklai ir granatos, Ukrainai itin reikalingi 155 mm ir 105 mm kalibro artilerijos sviediniai bei kita karinė parama. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius