Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry neužsuks į Pakistaną, kuriame artėja rinkimai

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry nutarė atsisakyti planuoto apsilankymo Pakistane, kad išvengtų galimų kaltinimų kišimusi į artėjančių rinkimų kampaniją, pranešė pirmadienį JAV pareigūnai.
Johnas Kerry
Johnas Kerry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po kelionės į Artimuosius Rytus į Kabulą Afganistane atvykęs J.Kerry išbraukė iš savo kelionės tvarkaraščio apsilankymą Pakistane, nes šioje šalyje rengiamasi gegužės 11-ąją vyksiantiems rinkimams, kurie turėtų pažymėti pirmą demokratišką valdžios perdavimą.

„Iš pradžių sekretorius Kerry tikėjosi galėsiąs šios kelionės metu vykti ir į Pakistaną“, – sakė vienas JAV pareigūnų žurnalistams, keliaujantiems kartu su J.Kerry.

„Tačiau, kadangi vyriausybei ten prasideda labai istoriškas laikotarpis rinkimų procese, mes norime pagerbti šias institucijas ir būsimą procesą“, – pažymėjo pareigūnas.

Jungtinės Valstijos yra viena pagrindinių Pakistano donorių; ir esama nemažai pakistaniečių, įtariančių, kad JAV kišasi į jų šalies vidaus reikalus.

Taip pat visuomenėje piktinamasi iš JAV bepiločių orlaivių rengiamais smūgiais į Talibano kovotojų objektus pasienyje su Afganistanu.

Pasak minėto JAV pareigūno, J.Kerry Jordanijos sostinėje sekmadienį susitiko su Pakistano armijos vadu Ashfaqu Kayani bei žada artimiausioje ateityje aplankyti Islamabadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai