Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV viceprezidentas M.Pence'as nuo COVID-19 bus paskiepytas penktadienį

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as ir jo žmona penktadienį bus viešai paskiepyti nuo COVID-19, trečiadienį paskelbė Baltieji rūmai.
Mike'as Pence'as
Mike'as Pence'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Pence'as ir jo žmona Karen Pence „viešai pasiskiepys nuo COVID-19, norėdami skleisti informaciją apie šios vakcinos saugumą ir veiksmingumą, ir paskatinti amerikiečių pasitikėjimą“, sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Renginys Baltuosiuose rūmuose organizuojamas pirmą masinio vakcinavimo savaitę. Vakcinomis tikimasi sustabdyti koronaviruso pandemiją, kuri jau pražudė daugiau kaip 300 tūkst. amerikiečių.

Be Pence'ų per tą patį renginį bus paskiepytas šalies vyriausiasis gydytojas Jerome'as Adamsas.

Viešumas atspindi tai, kokie sunkumai laukia valdžios ne tik platinant vakciną po visą didžiulę šalį, bet ir įveikiant skeptišką nuomonę po mėnesius prezidento Donaldo Trumpo siųstų prieštaringų signalų.

Antradienį Baltųjų rūmų atstovė spaudai Kayleigh McEnany žurnalistams sakė, kad D.Trumpas „absoliučiai pasirengęs pasiskiepyti“. Tačiau jis neseniai persirgo COVID-19, todėl šiuo metu laikomas turinčiu imunitetą.

„Jis bus paskiepytas iškart, kai jo medikų komanda nuspręs, kad reikia. Tačiau jo prioritetas yra [kovos su pandemija] fronto darbuotojai, ilgalaikės globos įstaigų gyventojai“, – sakė K.McEnany.

Išrinktasis prezidentas Joe Bidenas lapkričio rinkimus laimėjo po kampanijos, kurios metu griežtai kritikavo D.Trumpo darbą kovojant su pandemija.

78 metų J.Bidenas, kuris pagal amžių priklauso rizikos grupei, sako, kad ketina netrukus viešai pasiskiepyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas