Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV viceprezidentė kitą mėnesį vyks į Paryžių derybų su E.Macronu

JAV viceprezidentė Kamala Harris ateinantį mėnesį nuvyks į Paryžių derybų su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, penktadienį informavo Baltieji rūmai.
Kamala Harris
Kamala Harris / AP/„Scanpix“ nuotr.

Apie kelionę pranešta po penktadienį įvykusio JAV prezidento Joe Bideno pokalbio telefonu su E.Macronu. Planuojama, kad vėliau šį mėnesį abu lyderiai susitiks Romoje per Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą.

Eliziejaus rūmai savo pareiškime nurodė, kad E.Macronas su J.Bidenu aptarė pastangas „užtikrinti stipresnę Europos gynybą, papildančią NATO ir didinančią pasaulinio saugumą“.

Per savo vizitą Prancūzijoje K.Harris lapkričio 11 dieną sakys kalbą kasmetiniame Paryžiaus taikos forume, o kitą dieną dalyvaus Paryžiaus konferencijoje dėl Libijos. Viceprezidentę per kelionę lydės jos vyras Dougas Emhoffas.

Apie tokius planus pranešta J.Bideno administracijai stengiantis pataisyti santykius su Prancūzija, kilus įtampai dėl praėjusį mėnesį Vašingtono paskelbto susitarimo dėl atominių povandeninių laivų pardavimo Australijai. Tuo JAV žingsniu buvo sužlugdytas didesnės nei 60 mlrd. dolerių (52 mlrd. eurų) vertės prancūzų gynybos pramonės sandoris, pagal kurį Kanberai turėjo būti pristatyta dyzelinių elektrinių povandeninių laivų.

„Jie aptars transatlantinių santykių svarbą pasaulio taikai ir saugumui, taip pat pabrėš mūsų partnerystės reikšmingumą sprendžiant pasaulinius iššūkius – nuo COVID-19 ir klimato krizės iki Sachelio bei Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono problemų“, – pareiškime nurodė K.Harris vyresnioji patarėja Symone Sanders.

Viceprezidentės ir jos sutuoktinio vizitas sutaps su JAV minima Veteranų diena ir Paliaubų diena Prancūzijoje, kai minimos Pirmojo pasaulinio karo pabaigos metinės. K.Harris ir D.Emhoffas planuoja per iškilmes apsilankyti Siureno amerikiečių kapinėse netoli Paryžiaus, nurodė S.Sanders.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento