Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeruzalėje viešintis Prancūzijos prezidentas smerkia antisemitizmą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) trečiadienį atvykęs į Jeruzalę pagerbti Holokausto aukų atminimą pasmerkė antisemitizmą ir sakė, kad jis „persekioja mūsų dabartinius laikus“.
Emmanuelis Macronas Jeruzalėje
Emmanuelis Macronas Jeruzalėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos lyderis į Jeruzalę atvyko prieš ketvirtadienį čia įvyksiantį pasaulio lyderių susitikimą, skirtą 75-osioms Aušvico mirties stovyklos išvadavimo metinėms.

Žinutėje Jeruzalės Holokausto memorialui ir muziejui „Yad Vashem“, kuris rengia šį lyderių susitikimą, E.Macronas paminėjo „Prancūzijos ir kitų šalių piliečius, į kuriuos taikomasi todėl, kad jie yra žydai“.

„Šis neapykantos sugrįžimas persekioja mūsų dabartinius laikus“, – sakoma jo kalbos tekste, kurį paskelbė Izraelio dienraštis „Yediot Aharonot“.

Kova su antisemitizmu yra svarbi ketvirtadienio renginio, kurio metu bus pagerbtas daugiau kaip milijono Aušvice karo metais nužudytų žydų atminimas, tema.

„Šiai kovai su antisemitizmu vadovauju kiekvieną dieną, spręsdamas ją kalbose, elgesiu, internete“, – sakė E.Macronas.

Jis pakvietė skaitmenines platformas, valdžios institucijas, pilietinę visuomenę ir asmenis įsikišti, kad būtų „eliminuotas neapykantos kupinas turinys“.

„Nieko nesakydamas, nusisukdamas pasidarai bendrininku“, – pridūrė jis.

Prieš ketvirtadienio minėjimą, kuriame dalyvaus garbingi svečiai iš daugiau kaip 40 valstybių, E.Macronas surengs virtinę susitikimų su aukšto rango pareigūnais.

Dieną Jeruzalėje jis pradėjo susitikimu su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu, vėliau planuojamos jo derybos su prezidentu Reuvenu Rivlinu.

Likus kelioms savaitėms iki Izraelio rinkimų kovo 2-ąją, E.Macronas taip pat turi susitikti su pagrindiniu B.Netanyahu varžovu Benny Gantzu.

Prancūzijos prezidentas dar planuoja nuvykti į Ramalą okupuotame Vakarų Krante susitikti su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai