Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK jūrų agentūra: per išpuolį prie Jemeno krantų apgadintas laivas

Jungtinės Karalystės jūrų agentūra ketvirtadienį pranešė, kad nežinomas sviedinys pataikė į laivą Raudonojoje jūroje ir jį apgadino.
- / AFP
- / AFP

Jau beveik metus komerciniai laivai regione yra atakuojami Jemeno sukilėlių husių.

„Laivo kapitonas pranešė, kad į laivą pataikė nežinomas sviedinys, laivas apgadintas, apie gaisrus ir nukentėjusiuosius nepranešama“, – sakė Jungtinės Karalystės jūrų prekybos operacijų tarnyba (UKMTO), kuriai vadovauja Karališkasis britų karinis jūrų laivynas.

Nenustatytas laivas taip pat pranešė apie dar du sprogimus netoliese, kai buvo užpultas už 70 jūrmylių į pietvakarius nuo Hodeidos uostamiesčio, kurį kontroliuoja Irano remiami husiai, pranešė UKMTO.

„Pranešama, kad įgula yra saugi. Laivams patariama plaukti atsargiai ir pranešti apie bet kokią įtartiną veiklą“, – pridūrė agentūra.

Husiai, priklausantys su Iranu susijusių grupuočių „pasipriešinimo ašiai“, nuo lapkričio taikosi į laivus Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje, anot jų, remdami palestiniečius Izraelio ir „Hamas“ karo metu.

Šie išpuoliai smarkiai sutrikdė gyvybiškai svarbų prekybos maršrutą ir paskatino Jungtines Valstijas ir JK rengti atsakomuosius smūgius prieš sukilėlių taikinius Jemene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas