Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

JK Leiboristų partija sulaukė „Financial Times“ ir „The Economist“ palaikymo 

Du įtakingi verslo leidiniai – laikraštis „Financial Times“ (FT) ir žurnalas „The Economist“ – prieš ketvirtadienį Jungtinėje Karalystėje vyksiančius rinkimus išreiškė paramą Britanijos centro kairiųjų leiboristų partijai.
Starmer'is vykdo rinkimų kampaniją Londone. / Suzanne Plunkett / REUTERS
Starmer'is vykdo rinkimų kampaniją Londone. / Suzanne Plunkett / REUTERS

Išreikšdami palaikymą JK Leiboristų partijai šie leidiniai prisijungė prie į dešinę pasislinkusio laikraščio „The Sunday Times“.

Tai naujausias smūgis ministrui pirmininkui Rishi Sunakui (Rišiui Sunakui), kurio valdantieji dešiniojo sparno konservatoriai visos visuotinių rinkimų kampanijos metu atsilieka nuo Keiro Starmerio (Kiro Starmerio) leiboristų.

„Konservatoriai priėjo kelio pabaigą. Leiboristams turi būti suteikta galimybė perimti valstybės vairą“, – pirmadienį buvo rašoma „Financial Times“ redakciniame straipsnyje, kuriame teigiama, kad pralaimėjus toriams R. Sunakas paliktų premjero postą po mažiau nei dvejų metų darbo.

„Panašu, kad rinkėjai nusprendė, kad praėjus 14-ai dažnai neramių metų, per kuriuos pasikeitė penki ministrai pirmininkai, Konservatorių partijos laikas baigėsi. Kitokia išvada net neateina į galvą“, – priduriama FT straipsnyje. 

Verslo dienraštis pabrėžė, kad nėra įsipareigojęs nė viena politinei jėgai, nors ir pripažino, kad jo pažiūros dėl „liberalios demokratijos, laisvosios prekybos ir privačių įmonių bei atviros, į išorę orientuotos Britanijos [...] dažnai mus labiau sieja su Britanijos konservatoriais.“

„Tačiau ši torių karta iššvaistė savo, kaip verslo partijos, reputaciją ir pretenzijas būti dominuojančia vyriausybės partija“, – priduriama pranešime.

FT pripažino, kad pastaraisiais metais konservatorių administracijos buvo priverstos kovoti su finansų krize, COVID-19 pandemija ir sparčiai augančia infliacija po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Tačiau leidinyje priduriama, kad valdantieji patys dar labiau pagilino krizę dėl „Brexito“ ir buvusios premjerės Liz Truss (Liz Tras) sprendimo 2022 metais priimti katastrofišką mini biudžetą, dėl kurio smuko svaro sterlingo kursas.

„Leiboristų partija [...] Starmerio partija šiandien gali geriau vadovauti šaliai“, – taip baigiamas straipsnis laikraštyje „Financial Times“.

Savaitgalį išleistame naujausiame žurnalo „The Economist“ numeryje taip pat, nors ir nenoriai, buvo išreikštas palaikymas leiboristams.

„Nėra nė vienos partijos, kuri visiškai atitiktų „The Economist“ puoselėjamas idėjas. Ekonominis konsensusas Britanijoje nutolo nuo liberalių vertybių – laisvosios prekybos, asmeninio pasirinkimo ir sričių, į kurias gali kištis valstybė, apribojimų“, – rašoma žurnalo redakciniame straipsnyje.

„Tačiau rinkimai yra susiję su geriausiu galimu pasirinkimu ir tas pasirinkimas yra akivaizdus. Jei balsuotume liepos 4 dieną, mes taip pat rinktumės leiboristus, nes jie turi daugiausia galimybių išspręsti didžiausią Britanijos problemą – chronišką ir alinančią ekonomikos augimo stoką“, – teigiama jame.

Savaitgalį savaitraštis „The Sunday Times“, anksčiau tradiciškai remdavęs konservatorius, taip pat išreiškė palaikymą leiboristams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius