Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK ministras pirmininkas pradeda istoriniu vadinamą vizitą Dubline

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) šeštadienį pradėjo pirmąjį po penkerių metų pertraukos britų lyderių vizitą Airijoje, Londonui siekiant „perkrauti“ santykius su Europos Sąjungos šalimis po „Brexito“.
Damien Eagers / REUTERS
Damien Eagers / REUTERS

Vizitas, kurį Dauningo gatvė vadina istoriniu momentu JK ir Airijos santykiams, rodo dvišalių ryšių, atvėsusių valdant ankstesnei konservatorių vyriausybei, dabartinį šiltėjimą.

Airijos ministras pirmininkas Simonas Harrisas (Saimonas Harisas) pasveikino K. Starmerį Dubline – lyderiai paspaudė vienas kitam rankas ir papozavo fotografams, o tada pradėjo derybas, kurių svarbiausias klausimas yra ekonomikos augimo skatinimas.

"(Tai) žymi naują Britanijos ir Airijos bendradarbiavimo ir draugystės erą“, – sakoma K. Starmerio biuro pranešime apie vizitą.

S. Harrisas, kuris premjeru tapo balandį, yra pirmas liepą rinkimus laimėjusio K. Starmerio Britanijoje priimtas užsienio lyderis.

Prieš šeštadienio vizitą K. Starmeris sakė, kad JK ir Airija palaiko stipriausius ryšius, o abu lyderiai sutaria dėl ateities.

JK ir Airijos santykiai dar niekada nebuvo išnaudoję viso savo potencialo, „bet aš noriu tai pakeisti“, pareiškė K. Starmeris. Jo komentarus paskelbė Dauningo gatvė.

„Turime aiškią galimybę eiti toliau ir greičiau“, – pridūrė britų ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas