Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK ministrė „suabejojo“, kad Rostovo ir Voronežo sritys yra Rusijos teritorija

Susitikime su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrė Liz Truss tikino, kad Maskva turi atitraukti savo pajėgas nuo sienos su Ukraina. S.Lavrovas mėgino paaiškinti, kad rusų kariuomenė yra savo šalies teritorijoje. Tačiau nesupratusi klausimo, L.Truss pasakė, kad Jungtinė Karalystė niekada nepripažins Rusijos suvereniteto Rostovo ir Voronežo regionams, rašo „Kommersant“.
Liz Truss ir Sergejus Lavrovas
Liz Truss ir Sergejus Lavrovas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrė Liz Truss Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovui Sergejui Lavrovui pareiškė apie būtinybę išvesti Rusijos ginkluotąsias pajėgas, esančias netoli Ukrainos sienos. S.Lavrovas atsakė, kad kariuomenė yra jo šalies teritorijoje. L.Truss pakartojo, kad jos turėtų būti atitrauktos.

Rusijos ministras vėl paprieštaravo, kad kariškiai nieko nepažeidė, nes turėjo teisę atlikti bet kokius manevrus Rusijos Federacijos teritorijoje. Po to jis pats kreipėsi į kolegę britę, klausdamas: „Ar pripažįstate Rusijos suverenitetą Rostovo ir Voronežo srityse?“

„Jungtinė Karalystė niekada nepripažins Rusijos suvereniteto šiems regionams“, – po trumpos pauzės atsakė užsienio reikalų ministrė.

Į situaciją teko įsikišti Jungtinės Karalystės ambasadorei Rusijos Federacijoje Deborah Bonnert, kuri L.Truss subtiliai paaiškino, kad kalbama apie Rusijos regionus.

L.Truss: Jungtinė Karalystė niekada nepripažins Rusijos suvereniteto šiems regionams.

Jungtinės Karalystės ambasada Maskvoje situacijos nekomentavo.

Per spaudos konferenciją po susitikimo su L.Truss S.Lavrovas sakė esąs nusivylęs derybomis ir pažymėjo, kad su kolege vienas kito negirdi.

L.Truss pareiškė mananti, kad būtina išvesti Rusijos karius nuo sienos su Ukraina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas