Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK teismas nuteisė prekeivį žmonėmis kalėti 10 metų

Jungtinės Karalystės (JK) teismas penktadienį mikroautobuso vairuotojui skyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę už neteisėtą migrantų gabenimą slaptame skyriuje.
SCOTT HEPPELL / AFP
SCOTT HEPPELL / AFP

Migrantai buvo aptikti tuo metu, kai, pajutę, kad trūksta deguonies, pradėjo šauktis pagalbos.

Iš Sirijos kilęs 43-jų Anasas al Mustafa (Anasas Mustafa) rugpjūtį buvo pripažintas kaltu dėl to, kad padėjo vykdyti neteisėtą migraciją, sutikęs specialiai pritaikytame furgone vežti septynis žmones. 

Šeši vyrai ir viena moteris buvo rasti susispaudę tvankioje siauroje slėptuvėje.

Jie buvo aptikti praėjusių metų vasarį, kai laivo, plaukusio tarp Djepo šiaurės Prancūzijoje ir Niuheiveno pietinėje Anglijos pakrantėje, įgulos nariai išgirdo iš furgono vidaus sklindantį pagalbos šauksmą. 

Jie kirviu išdaužė pertvarą ir išlaisvino migrantus.

Kol pavyko išlaužti pertvarą, du migrantai prarado sąmonę. Teismui buvo pranešta, kad nė vienas migrantas negaudavo vandens. 

Prokurorai teigė, kad jaunesni migrantai atsigavo po dehidratacijos, tačiau vieną vyrą galėjo ištikti širdies priepuolis, moteris patyrė inkstų pažeidimą, o kitas vyras pateko į ligoninę komos būsenos ir patyrė insultą.

„Bejėgiai žmonės yra pasirengę rizikuoti savo gyvybe, kad patektų į JK, dažnai su tragiškomis pasekmėmis“, – sakė teisėja Christine Laing (Kristina Leing).

„Juos išnaudoja tie, kurie pelnosi iš šios prekybos ir mažai dėmesio skiria jų saugumui“, – pridūrė ji. 

„Baisus nusikaltėlis“

Pasak sienos apsaugos ir prieglobsčio politikos ministrės Angelos Eagle (Andželos Igl), šis atvejis parodė, kad reikia išardyti kontrabandininkų gaujas.

„Šis baisus nusikaltėlis rizikavo septynių žmonių gyvybėmis manais už pinigus. Stebuklas, kad jie vis dar gyvi po to, kokiomis sąlygomis buvo laikomi“, – sakoma jos pareiškime.

Liepą vykusiuose visuotiniuose rinkimuose, per kuriuos į valdžią atėjo ministro pirmininko Keiro Starmerio (Kiro Starmerio) Leiboristų partija, imigracija buvo vienas svarbiausių klausimų.

Vienas pirmųjų jo, kaip premjero, veiksmų buvo panaikinti ankstesnės konservatorių vyriausybės planą deportuoti migrantus į Ruandą kaip atgrasymo priemonę, kad jie nedidelėmis valtimis nemėgintų perplaukti Lamanšo sąsiaurio ir iš Šiaurės Prancūzijos patekti į Britaniją. 

Antradienį prie šiaurinės Prancūzijos pakrantės žuvo 12 žmonių, bandžiusių perplaukti sąsiaurį. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi nelaimė šiais metais.

Tačiau buvęs konservatorių imigracijos ministras Robertas Jenrickas (Robertas Dženrikas) apkaltino leiboristus, kad jie „pasidavė kontrabandininkų gaujoms“.

„Jie atsikratė vienintelės patikimos atgrasymo priemonės – Ruandos politikos“, – teigė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas