Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK vyriausybė Libane esantiems britų piliečiams nurodo „nedelsiant išvykti“

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė Libane esančius savo piliečius šeštadienį paragino nedelsiant išvykti iš šalies, baimindamasi, kad gali kilti Izraelio ir „Hezbollah“ karas ir platesnis regioninis konfliktas.
Mohamed Azakir / REUTERS
Mohamed Azakir / REUTERS

Užsienio reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad JK piliečiai iš Artimųjų Rytų šalies turėtų išvykti „dabar, kol yra galimybių gauti bilietų į komercinius“ skrydžius ar reisus.

„Įtampa yra didelė, o padėtis gali greitai pablogėti“, – pabrėžė pranešime cituojamas užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy (Deividas Lamis).

„Nors dirbame visą parą, kad sustiprintume savo konsulines funkcijas Libane, mano žinia ten esantiems Didžiosios Britanijos piliečiams yra aiški – išvykite dabar.“

Užsienio reikalų ministerija teigė, kad „stiprina“ paramą šalyje esantiems britams ir į regioną siunčia „pasienio pajėgas, konsulinius pareigūnus ir karinį personalą“.

Pareigūnai teiks „papildomą paramą“ ambasados darbuotojams, o kariškiai ambasadoms teiks „operatyvinę paramą, kad padėtų Didžiosios Britanijos piliečiams“, pranešė ministerija.

"Rytinėje Viduržemio jūros dalyje jau yra laivai „RFA Cardigan Bay“ ir „HMS Duncan“, kurie turi padėti sąjungininkams vykdyti humanitarinius reikalavimus, o Karališkosios oro pajėgos taip pat budi su transportiniais sraigtasparniais“, – rašoma pranešime.

„Dėl įvykių eskalacijos be įspėjimo gali būti paveikti, apriboti arba uždaryti išvykimo iš Libano maršrutai, įskaitant kelius, todėl komandos ir toliau ragins Didžiosios Britanijos piliečius išvykti, kol yra komercinių galimybių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas