Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK vyriausybės narė po apsilankymo Ruandoje sulaukė piktos kritikos

Viena svarbiausių Jungtinės Karalystės vyriausybės narių pirmadienį sulaukė kritikos už tai, kad per vizitą Ruandoje kvatojosi priešais būsimą migrantų stovyklą ir prašė patarimų dėl interjero.
Jungtinės Karalystės vidaus reikalų sekretorė Suella Braverman
Jungtinės Karalystės vidaus reikalų sekretorė Suella Braverman / „AP“/„Scanpix“

Vidaus reikalų sekretorė Suella Braverman taip pat kritikuojama dėl to, kad lydėti ją per šį savaitgalio vizitą pakvietė tik dešiniosios pakraipos žiniasklaidos atstovus. Tarp pakviestųjų nebuvo transliuotojo BBC Londono reporterių ir liberalesnių laikraščių, reiškiančių nepritarimą jos planui prieglobsčio prašytojus perkelti į Ruandą, žurnalistų.

Konservatorių vyriausybė siekia uždrausti visiems nelegaliai į šalį atvykusiems žmonėms teikti prieglobsčio prašymus ir nori perkelti šiuos žmones į „saugias“ trečiąsias šalis, tokias kaip Ruanda, siekdama sustabdyti tūkstančius migrantų, mažais laiveliais plaukiančių per Lamanšo sąsiaurį.

Atmesdama kritiką dėl žmogaus teisių padėties Ruandoje, S.Braverman sakė, kad būsimiems pabėgėliams būtų „palaima“ visam laikui persikelti čia, o ne į JK.

„Raginu visus savo kritikus iš tiesų apsilankyti Ruandoje prieš skleidžiant šmeižtą ir... neįtikėtino išankstinio nusistatymo [nulemtas] snobiškas nuomones apie tai, ką gali pasiūlyti ši nuostabi šalis“, – sakė S.Braverman. Jos žodžius citavo britų žiniasklaida.

Interviu dešiniojo sparno transliuotojui „GB News“ ji sakė, kad apgyvendinimo ir statybos projektai Ruandoje „smarkiai pasistūmėję“ ir greit bus baigti.

Iš JK deportuoti žmonės galės gyventi saugų gyvenimą, sakė ji ir pridūrė, kad tai „humaniškas bei užjaučiamas“ elgesys.

Tačiau S.Braverman sugrįžus namo, diskusijose socialiniuose tinkluose dominavo jos vizito vizualiniai elementai.

Vienoje nuotraukoje ji matoma besijuokianti statomo prieglobsčio prašytojų apgyvendinimo komplekso vietoje Kigalyje. Tai davė pradžią memams, kur šis vaizdas įkomponuotas į nacių mirties stovyklų vaizdus.

Pradinė S.Braverman nuotrauka buvo apkarpyta; platesniame kadre matyti, kad ji juokiasi drauge su dviem ruandiečiais.

„Šie namai išties gražūs, puikios kokybės, tikrai svetingi ir man tikrai patinka jūsų interjero dizaineris. Man pačiai reikia patarimų“, – sakė ji, lankydamasi statomame komplekse.

Britanijos opozicinė Leiboristų partija apkaltino S.Braverman mielai išnaudojus „viešųjų ryšių ir pasifotografavimo galimybes“ ir sakė, kad 140 mln. Ruandai skirtų svarų (160 mln. eurų) panaudotų nusikaltėlių gaujų, siunčiančių migrantus per Lamanšą, persekiojimui.

Vyriausybės parengtas migrantų perkėlimo planas vis dar ginčijamas Londono teismuose ir kol kas į Ruandą dar nėra išskridęs nė vienas lėktuvas su deportuojamais asmenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas