Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Jo atsakas geriausiu atveju laikomas neadekvačiu“: šokas ir gėda V.Putinui

Nuo Ukrainos puolimo Kursko srityje pradžios socialiniuose tinkluose pasirodė daugiau neigiamų komentarų apie Vladimirą Putiną ir Rusijos valdžios institucijas, rodo „FilterLabs AI“ atliktos analizės duomenys. Tačiau, pasak „The New York Times“ šaltinių Baltuosiuose rūmuose, dar per anksti teigti, kad poveikis bus ilgalaikis.
Vladimiras Putinas ir Ramzanas Kadyrovas
Vladimiras Putinas ir Ramzanas Kadyrovas / „Agentstvo“ nuotr.

Laikraštis cituoja „FilterLabs AI“ tyrimą, kuriame analizuojami komentarai Rusijos socialinių tinklų segmente, taip pat publikacijos naujienų svetainėse. Pasak laikraščio, tai yra tikslesnis metodas tirti viešąją nuomonę bet kurioje autoritarinėje šalyje (įskaitant Rusiją) nei viešosios nuomonės apklausos.

Bendrovė taip pat užfiksavo, kad neigiamų V.Putino veiklos vertinimų padaugėjo praėjusiais metais po ginkluoto karinės grupuotės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino maišto. Tačiau šį kartą, prasidėjus Ukrainos pajėgų puolimui Kursko srityje, rusų nuotaikų pokyčiai buvo dar labiau pastebimi.

„V.Putino atsakas į invaziją geriausiu atveju buvo suvoktas kaip neadekvatus, o blogiausiu – kaip įžeidžiantis, – sako „FilterLabs“ generalinis direktorius Jonathanas Teubneris.

„FilterLabs“ pažymi, kad požiūris į V.Putiną išlieka palankesnis Maskvoje, kur Kremlius griežčiau kontroliuoja žiniasklaidą ir viešas diskusijas. Atokesniuose regionuose nepasitenkinimas auga sparčiau, ypač ten, kur Kremlius aktyviai verbuoja karius karui Ukrainoje.

Anoniminiai NYT šaltiniai Vašingtone mano, kad dar per anksti teigti, jog žala V.Putino reputacijai bus ilgalaikė. Jie priminė, kad Rusijos prezidento populiarumas greitai atsigavo pasibaigus J.Prigožino sukilimui.

Su tuo sutinka ir „FilterLabs“ generalinis direktorius. „Šiuo metu sunku nustatyti Ukrainos kontrpuolimo poveikį. Tačiau aišku, kad jis šokiruoja ir kelia gėdą V.Putinui. Kremliaus propaganda, manipuliacijos ir dėmesio atitraukimas gali tik iš dalies sušvelninti visoje Rusijoje plačiai aptarinėjamų blogų naujienų poveikį“, – sakė J.Teubneris.

Praėjusią savaitę V.Putinas netikėtai smarkiai padidino savo aktyvumą viešoje erdvėje. Jis nuvyko į Azerbaidžaną, o paskui per vieną dieną aplankė tris Rusijos Kaukazo respublikas, įskaitant Čečėniją. Kitą dieną jis lankėsi Leonido Rošalo klinikiniame centre netoli Maskvos ir galiausiai surengė keletą susitikimų vaizdo ryšiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas